-Evladım bir bardak su verirmisin..
-Elbette...
-Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.
Her ne olursa olsun yapılan bir iyilik, hasenat, aklınıza ne gelirse gelsin, miskal kadar bir şeyler yapılmış ise yapana, yapanın hangi saik ile yaptığına bakmadan TEŞEKKÜR EDERİM veya ALLAH RAZI OLSUN deriz. Bu medeni dediğimiz davranış, hem gelenek ve göreneklerimiz, hemde imanımızın bir parçasıdır.
"Kardeşliğinin kendi hakkındaki samimi düşünce ve niyetlerine teşekkür etmeyen, yaptığı iyiliklere de şükretmemiş olur." der
(Hz. Ali (r.a.)
Ve O.
Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım mazharına düçar olan iki cihan serveri.
"İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmiş olamaz." der. Hz. Muhammed (sav.)
Herkes bir şekilde yapılan iyi bir davranış karşısında her hâli ve edvarı ile şükür ve teşekkürünü eder iken;  maalesef birileri, bir grup, bir zihniyet, bir misyon ve dava sahipleri her ne saik ile yapılıyor olursa olsun, yapılan onca güzel işe bir kelime ile TEŞEKKÜR EDERİZ demiyor, diyemiyor.
Neden...
Niçin...
Hangi vicdan ve mantıkla soracak olursanız olun,  buna verilecek tek cevap TARAFGİRLİK, HASET, KİN ve DÜŞMANLIK.
Siyaset iki ucu b..u bir değnek veya menfaat üzerine dönen bir şeytan. Biz elbette ülkemiz, vatanımız, milletimiz ve değer verdiğimiz inançlarımız ve geleneklerimiz için güzel, iyi ve faydalı olanları alkışlar iken yanlış ve kötü olanlarıda tenkit edeceğiz, etmesini bilmeliyiz.  Bugün ahirete irtihal etmiş, bu ülke için güzel işlere imza atanları hayırla yâd ediyoruz. 
TEŞEKKÜR EDİYOR, 
ALLAH RAZI OLSUN diyebiliyoruz. Bunun böyle olması gerekir diye düşünüyorum. Yaptıkları hayırlı işlerin sevabını alacakları gibi, kötü icraatlarının da hesabını ilâhi mahkemede hesaplarını vereceklerdir. Bizlerin üstüne düşen de  icraatlarını o günlerde olduğu gibi bugünde tenkit etmekten ve teşekkür edip Allah razı olsun demekten  imtina etmeyeceğiz, etmemeliyiz.
Adalet Partisi İzmir Milletvekili 87 yaşındaki Cemal Tercan'ın,  iktidar partisinin yapmış olduğu müspet ve güzel icraatlara karşı sürekli,
OLMAZ...
YAPTIRMAYIZ...
KARŞIYIZ...
itirazlarına karşılık bunu her ortamda beyanları ile ifade etmekten, bağırmaktan, tehdit etmekten imtina etmeyen dana dişi (!) gibi akil adamlara(!) kapak olacak bir beyanat ile sözümüzü ve yazımıza nokta koyalım.
.........

''Geçmişte de engel oldular. Ülkenin geleceğine engel oluyorlar. Tenkit etsinler ama vatansever, olumlu tenkit şarttır. Tebrik etmekten korkmasınlar. Ülkenin üzerine karabulut sermekle, olumsuzluk yaymakla milletin moralini bozuyorlar, yapmasınlar.
Yüce milletimizle dışarıdan nice şom ağızlılar uğraşırken, bir de içeriden bunların yapılmaması lazım. Bir işin ucundan tutup ucuz propaganda ile bir yerlere geleceğini kimse düşünmesin."
Teşekkürler eski milletvekilim.
Teşekkürler Hemşehrim...
Teşekkürler vatandaş 
Cemal TERCAN.
NOKTA.
Selam ve dua ile.