HAKKARİ'de terör örgütü PKK, 11 aylık bebekle birlikte annesini yola düzenledikleri el yapımı patlayıcı ile şehit etti. Nurcan Karakaya'nın kız kardeşinin kocası Şener Ergüven,  dün akşam saatlerinde bacanağı Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın kendisini telefonla arayarak, "Nurcan'ın arabasında patlama oldu, Nurcan'ı kaybettik, çocuk ağır yaralı." şeklinde bilgi verdiği öğrenildi.”
“Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten ve teröre tepki gösteren Ergüven, "Artık görüyoruz PKK'nın ne boyutta olduğunu, neler yaptığını, bu millete neler çektirdiğini biliyoruz. Lanet olsun. En son aldığım bilgiye göre eşi, birliğe ziyarete gitmiş, ziyaret dönüşünde uzaktan kumanda ile arabayı patlatmışlar." dedi.
Nurcan Karakaya'nın babası Hakim Demir'in 14 yıl önce vefat ettiği, anne Suudiye Demir'in, 15 yaşındaki oğlu Emirhan Demir ile yaşadığı öğrenildi. Terör saldırısında hayatını kaybeden Nurcan Karakaya'nın, Uşak'tan 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan ile ilçede görev yapan astsubay eşini ziyaret etmek için geldiği belirtildi. Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın, daha önce görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı ilçesinden tayinin çıkması sonucu kısa bir süre önce yeni birliğinde göreve başladığı öğrenildi.
“Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Nurcan Karakaya yaşamını yitirmiş, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Mustafa Bedirhan Karakaya da tedavi gördüğü Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.”
Teröre ve teröriste lanet olsun! Onlara destek olan yardım ve yataklık edenlerin ocağına ateş düşsün! Masum çocuklara- kadınlara tuzak kuracak kadar alçalan terör örgütü insani duyguyu kaybetmiş canavar ve hain bir örgüttür. Onlara destek olan, göz yuman, oy verip bu hainlerin uzantılarını meclise taşıyan herkes suçludur…
Açık olarak ifade ediyoruz ki: Bu örgüt Türkiye Cumhuriyetini hedef alıyor, devletin parçalanması ve bölünmesi için çaba sarfediyor. Uzaktan kumandalıdırlar, Türk düşmanlarının desteği ile ayaktadırlar. Halen bunları masum bir örgüt olarak yorumlamak, destek olmak, siyasi ortağı kabul etmek, TBMM Meclisindeki uzantılarını savunmak bu vatana ihanetin danıskasıdır. Bunları meclise taşıyanlar da, oy verenler de bu hainler kadar sorumlu ve suçludurlar. Bu şerefsizlerin cenazesine katılanlar, kürsüden bunlara destek çıkanlar da bir o kadar haindir ve suçludurlar.
Hakkarili Kürt kardeşlerimiz de dahil, bölgeden bunlara kim destek oluyorsa, kol kanat geriyorsa ve göz kırpıyorsa ihanete ve hainliğe ortaktırlar. Terörist kadar da suçlu ve sorumludurlar. Hainlere “YETER ARTIK! ” diyemiyorsak, tavır koyamıyorsak ve karşı duramıyorsak biz de suçluyuz. Göz yumanlar, bıyık altından gülenler, iyi oldu diyenler, hükümeti bahane edip teröre ses çıkaramayanlar: bu günahın içinde siz de boğulup gideceksiniz…
Teröre Lanet olsun! Teröriste Lanet olsun; onlara göz yumarla lanet olsun, arka çıkanlara lanet olsun, destek olan yardım ve yataklık edenlere lanet olsun.. Allah’ın laneti üzerlerine olsun!. Leşleri dağlarda asılı kalsın! Ekmeğini yediği, suyunu içtiği bu devlete bu millete ihanet edenler bu şerefli milletin ekmeği- aşı sizlere zehir zıkkım olsun! Türk Milleti olarak hakkımızı helal etmeyiz, etmiyoruz. Onlarca yatırımı alıp halen bu milleti arkadan vuranlar onmayın, iflah olmayın ve Kahraman Mehmetçiğin çizmeleri altında ezilip def olun gidin bu şerefli ülkeden!..