Tarıma katkıda bulunanlara ‘Teşekkür’ plaketi dağıtıldı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Başaran, Türkiye’de 173. yıl önce tohumları atılan tarımsal yükseköğretimin tarihsel geçmişi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ziraat Mühendisleri Odası Yozgat İl Temsilcisi Haydar Kutsal, nüfusa paralel bir tarımsal üretim artışı için özellikle mevcut tarım alanlarının korunması, iyileştirilmesi, tarımsal üretimdeki verimliliğin ve kalitenin artması bunun da sürdürülebilmesi için ziraat mühendisliği mesleğinin her geçen gün öneminin giderek arttığını dile getirdi. Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Ziyaattin Özdemir, tarımsal eğitim almış en çok personeli istihdam eden kurum olduklarını belirterek, tarımsal üretimin artması, güvenilir gıdaya erişimin sağlanması, çiftçilerin desteklenmesi, bitki ve hayvan sağlığı hizmetlerinin sunulması ve çiftçi eğitim gibi birçok konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Akın da, “Her geçen gün artan dünya nüfusunun yeterli ve dengeli beslenebilmesi için gerekli olan tarımsal üretimimizin artırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla, tarımsal verimin ve kalitesinin artırılması yanında üretimin de çeşitlendirilmesi gerekmektedir. Bu da ancak, iyi bir tarımsal öğretim sayesinde, bilinçli bir tarımsal üretim yapmakla, bilimin ve ileri teknolojinin gerektirdiği tarımsal üretim teknolojilerini uygulamakla mümkün olmaktadır” dedi. 
Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, tarımsal öğretimde bilim ve teknolojiyi kullanarak Türk tarımının daha ileri noktalara geleceğine inancının tam olduğunu belirterek, Tarımsal Öğretimin 173. yılını kutladı. Konuşmaların ardından Kırşehir Üniversitesi Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Şüheyda Hepşen Türkay ‘Organik Atıkların Tarıma Kazandırılmasında Vermikompostlama Tekniği’ konulu konferans verdi. Programın sonunda Yozgat tarımına değer katan çiftçiler, işletme sahipleri, gazeteci, sponsor firmalara ödülleri verildi. Tarımsal Öğretimin 173. yılı kutlama töreni sonrası katılımcılara kaz eti ve manda yoğurdu ikram edildi.
 

Editör: TE Bilişim