Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, bölgedeki sulama amaçlı baraj ve göletler hakkında Yozgat Valiliğine verdiği brifing dosyasında, Yozgat il genelinde 417 milyon 914 bin lira proje tutarındaki çalışmaların devam ettiğini, projelerin hayata geçirilebilmesi için bu yıl 65 milyon 350 bin lira harcama yapılmasının öngörüldüğüne yer verdi. Yozgat Merkez, Organize Sanayi Bölgesi ve Yerköy ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamakla birlikte 18 bin 500 hektar tarım alanını sulayacak Cemil Çiçek Barajı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Coşkun, toplam 7 bin 683 hektar alanı sulama kapasitesine sahip Uzunlu Barajı'ndaki su kaçağının giderilmesine yönelik zeminde betonlama çalışması yapıldığının altını çizdi.

Coşkun, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yapımı öngörülen ve tamamlandığında 17 bin hektar tarım alanını sulayacak olan İnandık Barajı ile birlikte Akdağmadeni Bahçecik Barajı projesinin hazır olduğunu anlattı. Gölsu projesi kapsamında Yozgat'ta 15 sulama amaçlı göletin yapımının öngörüldüğüne dikkat çeken Coşkun, sulamaya yönelik yapılan çalışmaların tamamlanması halinde bölgedeki tarım alanlarından daha bol ve kaliteli ürünler alınabileceğini bildirdi.
Yozgat'ın Çekerek ilçesinde yapımı tamamlanıp, sulama kanallarıyla ilgili çalışmaları devam eden Süreyyabey Barajı ise Yozgat ile birlikte Tokat, Amasya, Çorum illerinde toplam 653 bin 230 dekar tarım alanını sulayacak.

Editör: TE Bilişim