Meclis üyeleri, daha önce araç taleplerine red kararı aldıklarını hatırlatarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun hazırladığı raporu onaylamadı. Meclis üyeleri, bütçe raporunda, süneyle mücadele, meyvecilik projesi, hayvancılığa destek gibi kalemlerde talepte bulunulmadığını, buna karşılık araç alımı için 150 bin lira talep etmesinin yanlışlığına dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mustafa Başkan, Yozgat’ın tarım kenti olduğuna dikkat çekerek, tarım müdürlüğünün de bu araçlara ihtiyacının olduğunu söyledi. AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Eroğlu, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Şahbaz, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Aslan ve AK Parti bazı meclis üyeleri de rapora tepki gösterdi. Meclisin en eski ve deneyimli üyelerinden AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Eroğlu, “Bütçemizin toplamı belli. Delik büyük, yama küçük. Bu bütçeyi memleketimizin acil hizmetleri ve halkın beklentilerine göre kullanmak durumundayız. Önümüzdeki yıl seçim yılı olacak. Devletimizin parasını doğru kullanmamız lazım” diyerek, tepkisini dile getirdi.
MHP’li Ümit Şahbaz da, önceki yıl meclis olarak bu tür talepler için ‘red’ kararı aldıklarını hatırlatarak, “Meclis bu kararının arkasında durmalıdır. Özel İdare’nin bürokratları da bütçeye göre bu talebi doğru bulmamakta ve kararın bize ait olduğunu söylemekte. Rapor komisyona gitmeden, burada reddedilmeli” diye konuştu.
CHP’li Ramazan Aslan ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Yozgat’ın tarım ve hayvancılığını kalkındırıp, geliştirecek projeler için bütçe talebinde bulunmak yerine, araç talep etmesinin yanlışlığına vurgu yaptı, “Bu ülkede et ithal ediliyor, saman ve buğday ithal ediliyor” eleştirisini yaptı.
Tartışmaların ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun hazırlamış olduğu raporda yer alan ‘taşıt alım projesi’ bütçesindeki 150 bin lira sıfırlanmak suretiyle, rapor oy çokluğuyla kabul edilerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi yapıldı.


Editör: TE Bilişim