Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan  (TKDK)  aldığı teşvikle Yozgat’ın en büyük süt üretim çiftliğine sahip olan Mustafa Özer’in başarısı örnek olarak gösteriliyor. Yaşamını zorluklar içerisinde sürdüren ve babasının ölümünden sonra göç etmekten durumunda kalan Mustafa Özer, Yozgat’a geri dönüşünde süt üretim çiftliği kurdu. 
Yozgatlı genç besici Mustafa Özer cebindeki 60 bin TL ile çıktığı yolda bugün 60 milyon değerindeki süt üretim çiftliğine sahip oldu.
Mustafa Özer, hazırladığı projenin TKDK tarafından onaylanmasının ardından  2 milyon 900 bin lira teşvik aldı. Kurduğu süt çiftliğinde ilk etapta 80 adet hayvan ile süt üretimine başlayan Özer, hayvan sayısını kısa sürede artırdı. Boğazlıyan’a bağlı Yenipazar kasabasında Sadece süt üretimi yapan Özer, damızlık olarak kendi üretimlerini yapmayı planlıyor.
Modern bir tesisinin içinde, ellerindeki nasır ve alnındaki terle işinin patronu olan Mustafa Özer’in başarısı da dikkat çekiyor.
Memleketine dönerek yeni hayatına başlayan ve örnek bir başarıya imza atan Mustafa Özer, TKDK tarafından örnek çiftçi olarak gösterildi ve plaket ile ödüllendirildi. 

KIRSAL KALKINMA BULUŞMASINA KATILDI

Yozgatlı besici Mustafa Özer, TKDK tarafından Antalya’da düzenlenen ) '’10. Yılımızda Kırsal Kalkınma Buluşması'’ programına davet edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milletvekilleri ve Çiftçiler ve sektör temsilcilerinin katıldığı programda, Kozanlı Karaca Besi ve Çiftliği sahibi Mustafa Özer’in yaşıyla ve cesaretiyle yakaladığı başarısı örnek gösterildi. Mustafa Özer’in 60 bin TL’lik proje parasından 60 milyon liralık üretim tesisi sahipliğine kadar işleyen süreç katılımcılara anlatıldı.
Mustafa Özer, örnek çiftçi plaketini Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin elinden aldı.
Editör: TE Bilişim