Milli Eğitim Vakfı öğrencileriyle Soykan Market’i ziyaret eden İl Müdürü Özdemir, buradaki ürünlerin denetimini gerçekleştirdi.
İlimizde güvenilir gıda tüketim bilincinin artırılması, daha etkin denetim sistemi oluşturulması ve denetimin daha geniş kitlelere yayılmasının sağlanması amacıyla hazırlanan ‘Genç Gıda Denetçileri Projesi’ kapsamında ilk olarak öğrencilere kurumun gıda mühendisleri tarafından görsel içeriklerle hazırlanan eğitim verildi.
Eğitim programına katılan İl Müdürü Özdemir’de miniklere gıda ve ürün güvenliği, hijyen ve sağlık konusunda bilgiler aktardı. Daha sonra Soykan Market’te öğrenciler aldıkları eğitimi uygulamalı olarak hayata geçirerek, markette bulunan ürünleri Gıda Mühendisleri eşliğinde denetledi.
Öğrencilere kurum tarafından tişört ve kırtasiye malzemeleri de hediye edildi.
Program sonunda Soykan Market tarafından öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, “Öğrencilerimiz için verimli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Önce güvenilir gıda hakkında bilgi aldılar, sonra markette aldıkları eğitimi tatbik ettiler ve en sonunda hepsi de ‘ geç gıda denetçileri’ olmuş oldu. Okul müdürümüze ve Soykan Market yöneticilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim