Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında Ankara’da başlayan ve her ilde uygulanan “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinlikleri Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilimizde üçüncü kez start aldı. 
Lider Çocuk Tarım Kampının ilk günkü etkinliklerinde çocuklar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Özgür Memiş koordinesinde kurumu tanıdılar.
İlkokul 4. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen programlar kapsamında öğrencilere; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şubeleri, Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombina Müdürlüğü, Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi gezdirildi. 
Daha sonra ise öğrencilere İnceçayır Köyü’nde Yusuf Selvi adlı çiftçiye ait hayvancılık işletmesi gezdirilerek, işletme hakkında bilgi verildi. Öğrenciler Yozgat’ta bulunan Atçayırı mevkiinde de küçükbaş hayvanları ve otlak yerlerini inceleyerek görme fırsatı elde etti.
Öğrencilerin gezi ve ziyaret durağı Sorgun’da Pankobirlik ve domates seraları, Yimpaş fabrikalar sahasında ise  botanik bahçesi oldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Özgür Memiş, kamp sonunda öğrencilere sertifikalarını takdim etti.
Özgür Memiş, “Öğrencilerimiz adına faydalı bir gezi ve kamp dönemi oldu. Bazı öğrencilerimiz ise kampın ardından Ziraat Mühendisi olmayı düşündüğünü söyledi. Bu da bizi memnun etti” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim