Yozgat’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, il genelinde faaliyet gösteren Bitki Koruma ürünü satan bayilere yönelik bilgilendirme eğitimi gerçekleştirdi.
Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünün düzenlediği ‘’Bitki Koruma Ürünleri Bayi’’ toplantısına il merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren bayiler katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak’ın da katıldığı eğitim amaçlı toplantıda 10 Mart 2011 tarihinde yürürlüğe giren “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik” görsel olarak sunuldu. Konu sorumlusu Yüksek Mühendis Samet Eker, yönetmenlik hakkında bilgiler aktardı.
Yönetmelik gereği bayilerin bitki koruma ürünlerini, reçetesiz veya Bakanlıkça belirlenen şartlar dışında satamayacakları vurgulanarak, reçete ile satılan bitki koruma ürünlerinin kayıtlarının düzenli olarak tutulması ve reçetelerin 5 yıl süre ile saklanması gerektiği hatırlatıldı. Böylece bitkisel ürünlerin üretiminden pazarlama aşamasına kadar geçen süreçte kullanılan bitki koruma ürünlerinin zirai mücadele teknik talimatlarına ve teknik tavsiyelerine uygun olarak kullanılmasının sağlanarak, tüketici sağlığı ve çevrenin korunmasına yönelik olarak üründe kullanılan bitki koruma ürünlerinin izlenebileceği vurgulandı. 
Toplantının sonunda, katılımcıların yönelttikleri sorular Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak ve diğer birim görevlileri tarafından yanıtlandı.
Editör: TE Bilişim