Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Sarıkaya ilçesinde düzenlenen ''Amatör Spor Kulüpleri Buluşması ve Başarı Ödül Töreni'' nde, federasyon tarafından seçilen Yozgat Amatör Küme Süper Birinci Futbol Ligi'nin ilk yarı ''En''lerine plaketleri verildi.
Mehmetoğulları Otelde düzenlenen programa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünal Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Çiftçi, Yozgat ASKF Başkanı Halil Türkmen, bazı İl Genel Meclis Üyeleri ve il genelinde bulunan amatör spor kulüplerinin yöneticileri katıldı.
Yozgat ASKF Başkanı Halil Türkmen, programın açılışında yaptığı konuşmada, törene katılan Vali Necati Şentürk’e yaptığı desteklerden dolayı teşekkür edip, kürsüye davet etti. Vali Necati Şentürk ise yaptığı konuşmada, profesyonel sporun sadece seyirlik bir etkinlik olduğunu, esas sporun ise amatör olarak yapılan spor olduğunu ileri sürdü. Yozgat Valisi Necati Şentürk, şöyle konuştu:
''Amatör sporu toplumun her kesimine yayılmasını ve verdiğimiz desteklerle de bunun önünü açmaya gayret ediyoruz. Geçen yıl İl Özel İdaresinden ayırdığımız ödenekle il genelindeki amatör spor kulüplerinin malzeme ihtiyacını giderdik. Bu yıl da bu uygulamayı devam ettireceğiz. İlçe ve beldelerimize spor tesisleri konusundaki yatırımlarımız da devam etmektedir. Sentetik çim sahası bulunmayan sadece 4 ilçemiz kaldı. Bu ilçelerimizin sahalarını da bu yıl tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca sadece futbol değil diğer spor dallarının da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda ki çalışmalara hız verdik. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Kadın ve çocuklarımız başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel ve biyolojik yapılarına uygun yapabilecekleri bir spor dalına teşvik edilmeleri çok önemli. Bu konuda da amatör spor kulüplerimizin sayısının artması ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.''
Yozgat'ta kulüp sayısını arttıracaklarını  belirten Vali Şentürk, kulübü bulunmayan kurumlarla görüşerek onların kulüp kurmalarını sağlayacağını ifade etti. Kurulacak yeni kulüplere, mevcut kulüplere ve yaz spor okullarına destek vermek amacıyla İl Özel İdaresi'den belli bir bütçe ayırdıklarını vurgulayan Şentürk, ''Ayırdığımız bu bütçe ile spora malzeme desteği veya diğer desteklerle katkı sağlayacağız'' dedi.
Vali Şentürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünal Aydın'a ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı etkinlikleri çerçevesinde kulüpler arası futbol ve güreş müsabakalarının düzenlenmesi talimatını verdi.
Konuşmaların ardından ilk yarının en’lerine plaketlerinin verildiği törende amatör spor kulüplerimizin yöneticileri Vali Necati Şentürk’e desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ettiler.
Editör: TE Bilişim