YOZGAT Mektep-i Sultani de bir program ifa edelim istedik. “Yozgat Bilim ve Kitap Dostları Derneği ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği” olarak okul müdürü Şaban Dilbirliği ile görüşerek bu fikrimizi dile getirdik. Okul müdürlüğümüzden ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden onayımızı alarak hazırlıklara koyulduk. Tarihi Lisemizi tanıtalım, 1910 yılında kurulmuş olan Mektep-i Sultani Futbol takımını ortaya çıkaralım ve okul öğrencilerimizle bu olayı yeniden yaşayalım dedik. Mektep-i Sultaniye dikkat çekmek amacımızdı.
Bu konularda araştırmalar yapan bir arkadaşımız var. Teklif ondan geldi dersek doğrusunu beyan etmiş oluruz: Araştırmacı Yazar Osman Karaca. Osman Karaca kardeşimiz okulla ilgili güzel şeyler paylaştı. Futbol takımını ve okulun şehit olan öğretmen ve öğrencilerini dillendirdi. Biz de istedik ki; bugünle birleştirelim, hem Afrin Şehitlerine bir selam gönderelim, hem de öğrencilerimizi milli ve manevi duygularla motive edelim; hem de “Taş Mektep” diye bilinen bu tarihi mektebi unutulmuşlarıyla birlikte yeniden yâd edelim.
Kolları sıvadık harıl harıl çalışmaya başladık. Önce 1910 yılında kurulmuş olan ve Anadolu’nun ilk futbol takımlarından olan çoğu oyuncusunu Çanakkale Savaşlarında vatana kurban veren; Mektep-i Sultani Futbol takımının fotoğraf ve afişleri yaptırdık. Oldukça ilgimizi çeken formalarını ( Siyah pantolon üzerine beyaz forma- üzerinde yukarı doğru açık hilal- bu hilalle her sporcu bir yıldızdır mesajı verilmiş?!) 30 kadar tespit edip yaptırdık. 
Sonra afişler ve programın içeriği üzerinde çalıştık ve programın ana hatlarını belirledik. Valim Yardımcımız Şükrü Beye,  Okul Müdürümüz Şaban Dilbirliği’ne, Yazar Osman Karaca’ya, Sanatçı Kardeşimiz Recep Kunduz’a ve İl Gençlik Spor Müdürü Oğuzhan Güneşer’e hasetsen teşekkür ediyoruz.
Yoğun emek ve çaba sonucu bir program gündeme taşındı. Bu programla neyi amaçladık, neyi hedefledik? Arz edelim: 1- Arzu ettik ki, Taş Mektep olarak bildiğimiz, mektep-i Sultani’ye dikkat çekelim, tarihimize sahip çıkmak zorunda olduğumuzu vurgulayalım. 2-  1910 Yılında Anadolu’nun ilk Futbol takımlarından olan ve çoğu oyuncusunu şehit veren “ Mektep-i Sultani Futbol Takımını yeniden gündeme getirelim, formaları ile birlikte yaşatalım ve bu milli ve manevi duyguyu öğrencilerimize vermeye çalışalım.3-  Çanakkale Şehit ve gazilerini yad ederek buradan Afrin’e, Mehmetçiğe ve Ordumuza bir selam gönderelim, öğrencilerimizi de bu duygularla motive edelim: Bakın sizler böylesine tarihi, güzel ve anlamlı bir okulda öğrenim görüyorsunuz diyelim!...4- Asırlık ağaçlarla bezenmiş tarihi okulumuzu gündeme getirip bu ağaçların yeniden dikilmesini ve okulun ağaçlandırılma hassasiyetine dikkat çekelim dedik.
Ve 5-  Öğretmenlerini, öğrencilerini bu vatana şehit vermiş olan Mektep-i Sultani bir İstiklal Madalyasını hak etmiyor mu? Diye düşündük. Bu dileğimizi de gündeme getirelim, Gazi Meclisimizden talep edilmesini sağlayalım dedik.
Cidden emek verdik, alın teri döktük ve çaba sarfettik bir program hazırladık. Nasıl mı oldu? Bize göre harikaydı, harika kelimesi az MUHTEŞEMDİ!... Emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ederiz. Yozgat Valiliğine, Yozgat Lisesi Müdürlüğümüze, İl Gençlik Spor Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Sanatçı kardeşimiz Recep Kunduz’a, Araştırmacı yazar Osman Karaca kardeşimize, Merkez Ortaokulu Müdürlüğüne, Yozgat Lisemizin Öğretmen ve Öğrencilerine teşekkür eder saygılarımızı sunarız. (Program hakkındaki düşüncelerimizi de yarın dile getireceğiz )