Hafta sonu profesyonel liglerdeki temsilcilerimiz Yimpaş Yozgatspor, Sorgun Belediyespor ve Yozgat Bozokspor takımlarımız oynadıkları müsabakaları berabere bitirerek kendilerini destekleyenleri üzdü.
Hafta sonu Spor Toto Üçüncü Ligi Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor konuk ettiği Anadolu Üsküdar müsabakasında özellikle iç saha geleneğini bozmayarak rakibiyle berabere kaldı. Mutlak üç puan parolasıyla çıktığı Anadolu Üsküdar müsabakasının ilk yarısında hiçbir varlık gösteremeyen kırmızı siyahlı ekip, ikinci yarıya çok iyi başladı. Sürekli rakip kalede gol arayan Yimpaş Yozgatspor’un forvet oyuncuları aldıkları toplarda biraz aceleci davranınca gol atmakta zorlandı.
90 dakikanın 40 dakikalık bölümünde çok iyi bir performans sergileyen ancak gol atmada sıkıntı çeken kırmızı siyahlı ekip geleneğini bozmayarak Anadolu Üsküdar maçında da 90 dakikayı 0-0 tamamlayarak bir puana razı oldu.
Ligin bitimine 3 hafta kalmasına karşılık beklenen patlamayı bir türlü gösteremeyen kırmızı siyahlı ekibe moral vermek amacıyla Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş ve Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç tarafından bir moral gecesi düzenlendi. Bu moral gecesinde futbolcular gönüllerince eğlenirken birlik, beraberlik ve destek mesajları verildi. Mikrofonu eline alan Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan, futbolcularına kalan üç haftada iyi sonuçlar getirmelerini aksi taktirde ne hocalarının, ne futbolcuların ne de yönetimin kalacağını söylüyor. Ve hoca ile futbolcular ile yolları ayırmamak istediklerini bundan sonra her şeyin futbolcuların elinde olduğunu ve oyuncularının kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda uyarılarda bulundu. Başkanın bu çıkışı ve futbolcular için düzenlenen moral gecesi umarım bu hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Denizli Büyükşehir Belediyespor müsabakasına olumlu yansır ve takımımız bu zorlu deplasmandan üç puan ile döner.
Bu hafta Yimpaş Yozgatspor gibi bizi üzen bir diğer temsilcimiz ise Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Sorgun Belediyespor oldu. Sezonu şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı siyahlı ekip birçok tecrübeli ismi kadrosunda bulunduruyor. Ancak son dört haftada sadece bir galibiyet alabilen ve en son kendi saha ve seyircisi önünde İlkadım Belediyespor ile berabere kalarak kendisine gönül verenleri üzen Sorgun Belediyespor, deplasmanda Merzifonspor ile karşılaşacak. Deplasmanlarda daha iyi oynayan Sorgun ekibi Merzifonspor’u yenerek İlkadım karşısında kaybettiği 2 puanı telafi edecektir.
Hafta sonu salon sporlarında profesyonel ligdeki tek temsilcimiz Yozgat Bozokspor ise ilk yarısını rakibi karşısında 6 sayı önde girdiği Zonguldak Sanat Teknik Gençlikspor müsabakasını 25-25 berabere tamamlayarak küçük bir iş kazası atlattı.
Ben müsabakayı izlemedim ancak anlatılanlardan yola çıkarak, Zonguldak temsilcisi karşısında Yozgat Bozokspor özellikle ilk yarı çok iyi mücadele etmiş hatta ilk yarıyı rakibi karşısında 6 sayı farkla önde tamamlamış. Ancak müsabakanın ikinci yarısında hakem faktörü ortaya çıkmış ve müsabaka hakeminin yanlı tavırları sonrasında rakip takım aradaki 6 sayılık farkı kapatıp beraberliği yakalamış ve müsabaka da 25-25 berabere tamamlandı.
Bozokspor yıllar önce profesyonel ligde Yozgat’ı temsil eden oyuncuları toplayarak güçlü bir ekip oluşturdu. Bu ekip oyuncularının birçoğu ilerlemiş yaşına göre çok iyi müsabakalar çıkarıyorlar. Bu ekip zaten oynadığı ilk iki maçını farklı skorlarla kazanıp ligde ağırlığını hissettirdi. Zonguldak Sanat Teknik Gençlikspor karşısında sadece bir iş kazası geçiren Yozgat Bozokspor, bu hafta sonu yine deplasmanda oynayacağı Sivas Gençlikspor maçını kazanarak bir haftalık aranın ardından tekrar çıkışını sürdürecektir. Tecrübeli oyuncular ile genç oyuncuları harmanlayarak Antrenör Uğur Şahin yönetiminde iyi bir kadro oluşturan Yozgat Bozokspor sezon sonunda hedefine ulaşacaktır.