SÜRMELİ ŞİİR ŞÖLENİ VE AŞIKLAR BAYRAMI

Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet SARGIN ve ekibince yıların vermiş olduğu birikim ve tecrübeye dayanarak, büyük bir emek ve özveriyle hazırlanan Sürmeli Şiir Şöleni, bu yıl 14.süyle yine Yozgat adını yücelterek tanıtan birbirinden imrenilir etkinliklerle gerçekleştirildi.

Türkiye’de ve Türk Dünyasındaki tüm şairlerin, yazarların, ediplerin, aşıkların, ozanların gazetecilerin, akademisyenlerin, ressamların, kısaca yazan, çizen, üreten kalemler ile davetle onurlanan tüm sanatçı gönüllerin kariyerlerine çok seçkin itibar ve övünç teşkil eden Sürmeli Şiir ve Aşıklar Şölenlerine davet edilme gururunu yaşamayı bekleyenler, edebiyat dünyasına iz bırakır iddiasındaki tüm çalışmalarını, bu alanda en geçerli otorite görmeleri gerekçesiyle her yıl Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinin dikkatine sunmaktalar.

Şehre davetlilerin titizlikle seçildiği Sürmeli Şiir Şöleni ve Aşıklar Bayramının bu yılki onur konukları, ülkemizin saygın akademisyenlerinden şair yazar Ayşe İzci COŞKUNER Antalya’dan gelirken, Ozanlık geleneğinin usta temsilcisi şair, yazar, ozan hemşehrimiz Duran AYDIN ise Kayseri’den katıldılar. 

Duygu şiirlerinin yaşayan efsanesi Şeyhmus ÇİÇEK ile hece şiirlerinin usta kalemi ve Türk Edebiyatını uluslarası alanda tanıtan en büyük emektarlarından Duran TAMER en çok alkışı alırken, kızının mezuniyeti mazeretiyle şiirseverlerin çok beklediği Harika UFUK bu yılki şölene katılamadı.

Doğu Türkistan’dan gelen Nurala GÖKTÜRK, ödüllü şiirlerin usta kalemi Züleyha Özbay BİLGİÇ, Aşık Reyhaninin şair kızı Yasemin Reyhani ŞAHBAZ, sesi, sunumu ve sanatı ile hayranlık duyduğumuz Mahmut HASGÜL, idealist eğitimci ruhuyla bu alanda en çok öğrenci yetiştiren Mahmut ÖZKOCA, İLESAM Yöneticisi Durak Turan DÜZ, konulu şiirleriyle Mersin’den Halil GÜLŞEN, Kırşehir’in usta kalemleri Veysel TURGUT ve Erdoğan ÇALIŞKAN farklı farklı konularda yazdıkları birbirinden güzel eserlerini Yozgat dinleyicisine takdim ettiler.  

Söz sanatlarının en estetik kalemi ve en ince ruhu olarak bilinen Türkiye’nin güleryüz abidesi ve sevilen şairesi Sündüs Arslan AKÇA ile zengin gönlü, saygın beyefendiliği ve imrenilir kalemiyle sanat camiasının en duayen değeri Öz Ali YILMAZ hoca da programın renkli simalarıydı. 

Ali KARACA Hocanın bilge sohbetleri, Gönül Aydemir ADIGÜZEL hanımefendinin duygu yüklü eserleri, Gündüz AYDIN Hocanın şaheser şiirleri ve nezaket dolu zarif gönlü unutulmazlar arasındaydı.

Yozgat, adları geçen edebiyat değerlerini ağırlarken, şehrimizin usta kalemleri Hakkı YURTLU, Osman YÜKSEL, Ekrem GÜRER, Mustafa TEKER, Kelami AKDEMİR, Songül Yurdagül AKSOY, Dursun AYER, Rıza DOĞANGÖNÜL, İsmail SALMAN, İdris ÇETİN, Erdoğan BEKTAŞ, Emre AKDAĞ, Rivahi KALAY, Bekir SARGIN ve Mahmut SARGIN gibi gönlü güzel sanatçılarımız, izzetleri, ikramları, şiirleri, sanatları, ifade servisleri, refakatleri, görgü ve nezaket dolu iletişimleriyle tüm konukların gönüllerini fethettiler. Hepside gösterdikleri eşsiz  misafirperverlikle hemşehri kimliğimize gerçek bir saygınlık kazandırdılar. 

Gurbetteki hemşehrilerimizin Yozgat özlemine ilaç olarak ortaya çıkan Çamlık Televiyonu programların büyük bir bölümünü çekimleriyle ölümsüzleştirirken, bilgisi, görgüsü, program hakimiyeti, imrenilir yorumları ve usta sunumuyla Sunucuların Kraliçesi diye bilinen gururumuz Yasemin DOĞRU ise bu eşsiz programın sunucusuydu. 

 
    Yozgat şairler Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet SARGIN; ülkemizin en saygın şiir organizasyonlarını gerçekleştiren Gündüz AYDIN, Duran TAMER, Sündüs Arslan AKÇA, Mahmut HASGÜL, Gönül Aydemir ADIGÜZEL ve Mahmut ÖZKOCA gibi isimleri bulmuşken, Yozgatımızın güzel ses ve kalemlerine sahip üretken şair, ozan ve sanatçılarımız olan Adem EROĞLU’nu, Ali DOĞRUYOL’u, Arzu KARADEMİR’i, Aşık Kul Yetimi’yi, Bilal ÖZCAN’ı, Cafer SALMANLI’yı, Çetin Başer KAFAOĞLU’nu, Dursun AYER’i, Emre AKDAĞ’ı, Gülay KORKMAZ’ı, Hamit UZUN’u, Hacı YİĞİT’i, Hüseyin ADAK’ı, Hüdai YAVUZ’u, İdris ÇETİN’i, İhsan YÜZBAŞIOĞLU’nu, İsmail SALMAN’ı, İsmail KOÇAK’ı, Kaplan İNAN’ı, Keskin ÖZER’i, Latife ÖZCAN’ı, Menekşe NARİN’i, Mehmet ÖZUZUN’u, Mehmet Ali İLBAŞ’ı, Murat DURNA’yı, Mustafa KÖKSAL’ı, Osman AKSOY’u, Osman ŞAHBAZ’ı, Recep NATHO’yu, Rıza DOĞANGÖNÜL’ü, Rıza KAYGUSUZ’u, Semra ÖKTEN’i, Semiha ARASBORA’yı, Şah Ozan’ı, Yaşar YİĞİTSOY’u ve Yusuf KOÇ’u teker teker anlattı. Bazı şairlerimizin şiirlerini beğenilerine bizzat kendisi okuyarak sundu. İlgi ve beğeniyle dinleyen misafirlerimize ilimizin tabiat ve tarihi zenginliklerini ve insan değerlerimizi anlattı. 

Çok çeşitli ürünlerle süslenmiş otantik mekanlarda yöresel yemek ve ikramlarımız sunuldu, Turistik  mekanlar ve müzelerimiz gezdirildi. Günün anısına şiltler takdim edildi ve emsalsiz bir memnuniyetle uğurlandılar. 

Kısıtlı imkanlara rağmen çok harika bir program ve mükemmel bir tanıtım oldu. Yozgat şairlerinin  şiirleri ile sanatçı ve ozanlarımızın icraları ilgi ve hayranlık duygularıyla tanındı. 
 
Başta Yozgat Şairler Yazarlar Derneğinin emektar başkanı Ahmet SARGIN olmak üzere, vefa ve fedakarlıklarıyla Yozgat adına bu güzelliklerin yaşanmasına emek harcayan tüm ekibine şehrimiz adına teşekkür ediyor, bu gibi enfes organizasyonların Yozgatımıza çok şeyler kazandırdığının tüm otoritelerce bilinmesini ve dahada çok ilgilenilmesini bekliyorum. 

Saygılarımla… 


Rıfat ÇAKIR
ailevecalisma.gov.tr
0537 587 27 80