DÜNE kadar sularımız, berrak ve temiz iken, son günlerde şehrimizde yapılan çalışmalar sonucunda, Yozgat Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafından şebeke suyuna demir-3 oksit atılmıştır.
Size soruyorum halkımızın sağlığı bu kadar ucuzmu? Bu suyu vatandaşımız, bile bile çaresiz içebiliyor. Acaba karışım madde sular ile insan vücuduna girdiğinde nasıl bir etki yapar ve nasıl sonuçlanır?. Bunların yan etkileri nelerdir?. Bunları ilerde hep beraber göreceğiz.
İnşallah suyun içerisine katılan demir-3 oksit maddesi insan sağlığına zarar vermez. Ya zarar verirse bunun sorumlusu kim olacak? Nasıl bir sonuçla karşılaşacagız hiç düşündünüz mü?. 
Araştırıp, sormadan ve bilmeden, yetkililer halkın sağlığı ile nasıl oynayabiliyorlar, ne hakla ve ne cesaretle!. İşin ucunda insan sağlığı var!. Yapılan açıklamalarda bu maddenin insan sağlığına zararının olmadığı belirtilmiş olsa da, bence şüpheli ve kuşkulu bir durum ortaya çıkaçaktır. 
Bu arada yaptığım araştırma sonucunda şebeke şehir suyunun içerisine katılan maddeleri anlatacagım. Gerisi sizin yorumunuza kalmıştır.
SUYUMUZUN İÇİNE KATILAN KİMYASAL MADDELER….
DEMİR-3 KLORÜR; Demir-3 klorür, arıtma sistemlerinde koagülant olarak kullanılan asidik özellikli, koyu kahve renkli bir kimyasaldır. Demir-3 klorür kullanım alanları arıtma tesisleri, çamur şrtlandırma, baskı devre yapımı, demiroksit piğment üertimi ve bakır aşındırmadır. 
AMBALAJ 30….60 LT 
BİDON,10000 LT IBC.
FORMÜL FECL3 
KONSANTRASYON   %40
YOĞUNLUK 1.43 GR.CM3
………………
TABLET TUZ; Arıtma sistemlerinde ve su yumuşatmalarında kullanılan reçinenin zaman içerisinde kirlenme neticesinde belirli periyotlarla yıkanması gerekmektedir. Reçinenin yıkanması işlemi tuz ile yapılmaktadır. Tuz tabletler halinde üretilmektedir. İki tür tablet tuz mevcuttur.
1. Rafine Tuz….. 2.Mekanik Tuz.
Kullanım alanı, Su yumuşatma sistemleri. Ambalaj sistemi 25 kğ.
……………
AĞIR SODA; Ağır Soda içeriği sodyum karbonat olan, beyaz renkte, granül halinde ve 50 kğ.lık torbalarda satışı yapılan bir kimyasaldır.  Suda kolayca çözülür ve berrak, renksiz bir çözelti meydana getirir. Hafif soda ile farkları yoğunluklarıdır.Çamaşır ve tül beyazlatmada, tekstilde, cam üretiminde, diş macunlarında ve gıdada asitiği düzenleyici olarak kullanılır.
AĞIR SODA KULLANIM 
ALANLARI: Sabun ve deterjan üretiminde, Cam sanayinde, ayrıca su sertiği gidermede kullanılmaktadır.
AMBALAJ…50 KĞ TORBA 
FORMÜL….Na2CO3.
…………………
ANYONİK POLİELEKTROLİT:  Anyonik Polielektrolit, arıtma sistemlerinde koagülasyon işlemi sırasında, flokülant malzeme olarak kullanılır. Su ile katı maddenin, çamurun ayrışmasını ve çökeltme işleminin hızlanmasını sağlar, ayrıca madenlerde zenginleştirme işleminde kullanılır. Sektöre ve suyun özelliğine göre kullanılacak polielektrolitin seçilmesi gerektir. Granül olarak 25 kğ.lık torbalarda satışı yapılmaktadır.
KULLANIM ALANLARI: Arıtma sistemleri ve madenleridir.
YOĞUNLUK…Yüksek.
AMBALAJ 25 kğ.lık torba.
………………
DEMİR SÜLFAT Fe2O4: Demir Sülfat, arıtma sistemlerinde koagülant olarak kullanılan asidik özellikli bir kimyasaldır.
AMBALAJ 25…50 KĞ
KULLANIM ALANLARI: Arıtma sistemleri, çamur şartlandırma, ayrıca tarımda gübre olarak kullanılmaktadır.
……………….
Yukarıdada şehir şebeke içme suyunun içerisine katılan maddeleri anlatmaya çalıştım. Bir sürü kimyasal maddeler bu maddeler ne derece insan sağlığını bozar değimli?. Sevgili okurlarım, gerisini sizlerin yorum ve görüşlerine bırakıyorum.
Esen kalın sevgiyle kalın, saygılarımla.