YOZGAT Şairler ve Yazarlar Derneğinin organize ettiği Yerel  Basınla Arabaşı Programına Vali yardımcısı Şükrü Çakır, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Lütfi İbiş, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, YOSİAD Başkanı Mehmet Saygı, Mali  Müşavir Hüseyin Durusoy ve yerel basın temsilcileri katıldı. Yozgat’a bir  Şehitler Müzesinin yapılması Gündeme taşındı. Türkiye Afrin Zeytin Dalı Harekatına destek vurgulandı. Harekata karşı çıkan guruplara kınandı. Kütüphaneye üyelik gündeme taşındı ve okuma etkinliklerinin devam etmesi  istenildi. (Ve Basına dağıtılan metnimiz) 
YOZGAT ORTAK SEVDAMIZDIR
Yozgat'ın tanıtımı ve Yozgat kültürünün yaşatılması- araştırılması adına kurduğumuz Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği adından söz ettiren ülke genelinde tanınan bir dernek haline geldi. Rabbimize şükürler olsun. Çalışmalarımızda bize destek olan yönetimimize, üyelerimize, tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz.
Bugünlerde ülkemiz güney sınırlarını koruma ve güvence altına alma adına ciddi bir mücadele veriyor. Suriye'nin kuzeyinde "Zeytin Dalı " adıyla başlatılan uluslararası savunma hakkını kullanarak başlattığı bu mücadeleyi destekliyor, kahraman ordumuza havada, karada ve denizde muvaffakiyetler diliyoruz. Rabbim ordumuzun- ülkemizin yar ve yardımcısı olsun. Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah dan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar dileriz. Bizlere de görev düşerse hazır ve nazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.
Yozgat için arzu ettiğimiz bir teklifimiz var: Yozgat'a bir "Şehitler Müzesi" yakışır diyoruz. Şühedanın anısına şehitler diyarı olan Yozgatımıza bir Şehitler Müzesi neden olmasın. Siyasi partilerimizi, yöneticilerimizi ve milletvekillerimizi bu konuda çaba ve gayrete davet ediyoruz. Her alanda Yozgat'a hizmeti öne çıkarmaları ve Yozgat insanına sahip çıkmalarını talep etmek en tabi hakkımız olsa gerekir.
Üçüncü önemli konu olarak insanımızı okuma alışkanlığına teşvik etmede ve gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmada öncü olmamız gerektiğini söylüyoruz. Derneğimiz bu konuda "Bilim ve Kitap Dostları Derneği" ile ortak çalışma yürütüyor. Bu manada zengin kütüphanesi ile Yozgat İl Halk Kütüphanemiz insanımıza hizmet veriyor. İstiyoruz ki: hemşerilerimiz kütüphaneye üye olsun, kitabı evine götürüp sıcak yuvasında okusun, çocuklarına da örnek olsun. Kitap okuma seferberliğine hepimiz destek olmalı, genç nesillere okuma alışkanlığını kazandırmak zorundayız.
Dördüncü olarak şunu ifade edelim: Yozgat adına duyarlı bir basınımız var. Tüm çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmıyorlar hepinize teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz . Yozgat için duyarlı duruşunuz var; bunu olumlu ve verimli manada devam ettirmenizi dileriz. İlimizin sorunlarını dile getirmede bu şehrin gözü, kulağı, dili, düşünen beyni ve lokomotif gücü olma adına çaba gösteren arkadaşlarımızı kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Ayrıca bugünkü etkinliğimize sponsor olan Saygıdeğer kardeşimiz: Mali Müşavir BBP Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz “Selahattin Şenliler” beyefendiye hasseten teşekkür ediyoruz. Mekânını kullandığımız Ocakbaşı Lokantası sahibi Tolga Yiğitbaşı kardeşimize de teşekkür ederiz. Katılımınız için de sizlere- yerel basınımızın temsilcilerine- şükranlarımızı sunuyoruz.