Kırmızı siyahlı ekibin teknik patronu Dündar, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Altındağ Belediyespor maçında çok iyi mücadele ettiklerini, karşılaşmada skor anlamında öne geçecekleri gol pozisyonları da bulduklarını bunlardan en önemlisinin ise İlkay ile yakaladıkları ama değerlendiremedikleri pozisyon olduğunu dile getirdi.

Şuanda İlkay Demir’in tam kapasite anlamında hazır olmadığına vurgu yapan Dündar,

‘’Hazır olduğu zaman bu takıma çok önemli katkıda bulunacak tecrübeli bir golcü. Şuanda takımın gol yükünü çeken isim Volkan oda iyi niyetli koşan mücadele eden bir oyuncumuz, ama İlkay gibi tecrübeye sahip bir oyuncu da değil. İlkay'ında şuanda bir antrenman eksiği olduğu için maçlarda ikinci yarı oyuna alıyoruz. İleri de gol yollarında neden başarılı olamadığımıza gelince ilerde top tutamadık ilerde hücum hattında topu tutamayınca orta sahada ileriye çıkamadı. Attığımız toplar geri döndü akabinde karşılaşmanın son dakikalarında kalemizde golü görünce de hep biz atak yemiş gibi gözüktük ama oyuncularımızın mücadelesinden azminden inancından memnunum. Yenildik ama ben buradan oyuncularımın hepsini yürekten kutluyorum. Maçtan sonra da futbolcularımın hepsini kutladım oynadıkları futbol ve mücadeleden sonra onlara sizlerin canı sağ olsun, futbol bu adaleti olmayan bir oyun olmayınca olmuyor dedim. Ama böyle devam edersek ileri de daha iyi şeyler olacağını daha güzel sonuçlara imza atacağımıza inanıyorum. Gerçekten de hepsi Altındağ deplasmanında sahaya yüreklerini koyarak mücadele ettiler.

Takım kaptanımız aynı zamanda takımın en tecrübeli oyuncularından olan İlhan Özbay kafasını gözünü yardı. Adeta tekmeye kafa uzattı, yani yürek olmasa bunu yapmaz. İlhan gibi profesyonel oyuncu bunu yapıyorsa demek ki bu takım da birlik beraberlik sağlanmış demektir. İyi mücadele ettiler hiç birine de konuşacak lafımız yok, sonuç olarak 3 puan kaybedilmiş ama ileriye ümitle bakan bir takımımız var. Daha derli daha toplu. Eksiklerimiz var mı var, o eksiklerimizde cezalı ve antrenman eksiği bulunan oyuncularımız geldiği zaman çok daha iyi bir takım olacak sahada koşan mücadele eden savaşan bir takımımız olacak. Şunu söylemek isterim ki şimdi bizim biraz zamana, sabıra ihtiyacımız var. Taraftar olsun,  basın olsun,  yöneticilerimiz olsun gerçekten bizi destekliyorlar. Biraz daha sabra ihtiyacımız var çünkü iyi sonuç almak zorundasın bu takım şampiyonluğa kurulmuş bir takım. Bizde şampiyonluğun en büyük adaylarındandık. Yine söylüyorum arada 10 puan fark var bugün bizle aynı puana sahip olan Nevşehirspor ben şampiyonluğa oynuyorum diyorsa ben neden oynamayayım. Bizim de umudumuz var bizim derdimiz hep geldiğim günden bu yana söylüyorum devre arasına kadar zirveyle fazla puanı açmazsak devre arasında bu takıma bir iki iyi takviye yaparsak bu işi çözeriz diyorum.

Mustafa Özkaya klas ve iyi bir oyuncu ve futbolculuğu ise kesinlikle tartışılmaz oyunda hiç ummadığın anda final pasını atacak veya uzaktan atacağı gollerle oyunun bir anda seyrini değiştirebilecek kapasiteye sahip bir oyuncu. Mustafa'dan bir Özcan gibi Ali Yakup gibi Oğuzhan gibi koşacak basacak rakibi rahatsız edecek bir performans bekleyemezsin. Zaten bu oyuncu bunu yapsa buraya gelip BAL’da oynamaz. Bu oyuncuya biz ne dedik orada duran topları kullan aralara pas at biraz daha kaleye şut atan bir oyuncu olduğu için oradan tercih etmek zorunda kaldık. Orta sahayı biraz daha kalabalık tuttuk ve Mustafa'yı da biraz daha sola çekerek oynattık. Oyun istediğimiz gibi gidiyordu ama yanlış bir kademe hatası yapıldı son dakikada bir dikkat eksikliği bize pahalıya mal oldu.

Bu futbolda olur hata yapan oyuncularımız var yapmayan oyuncularımız var, bunları yapacağımız antrenmanda gidereceğiz şimdi bunlar birden oturmuyor ki, birde hemen ha deyince olmuyor yani çünkü baya bir sıkıntılı dönemde göreve geldik. İki stoperin yok, forvetin tam hazır değil yavaş yavaş artık bir takım oyunu oynayama başladık.  Dikkat ederseniz sahada mücadele ederken komple ileriye çıkıp komple geriye dönmeye başladık mücadele ruhu geldi çocuklara. Altındağ maçında pozisyonları biz ürettik. Neden çok akıllı oynadık, nasıl oynayacağımızı çocuklar sahada çok güzel şekilde yaptı. Sonuç olarak baktığın zaman kötü bir puan kaybettik. Şimdi bunun telafisi zor, bu işin de bahanesi yok yani çocuklara yine söylüyorum yüreklerini ortaya koydular o bize yeter bu ileri de iyi şeyler olacağının da aynı zamanda göstergesi. Zamanla daha da iyi olacak ama biraz zamana, sabra ihtiyacı var bu takımın. İşte bu yüzden hep beraber sabır etmemiz lazım, yoksa sabretmezsen ileri de daha da kötü şeyler çıkar daha farklı şeyler çıkar sonuç kaçınılmaz olur. Yine biz iddiamızı devam ettiriyoruz alabildiğimiz kadar puan alacağız elinden geleni en iyi şekilde yapmak zorundasın. Geçen sezon ki takım kaliteli bir takımdı ama bu kez yüreğiyle sahada mücadele eden bir takım oyuncu topluluğu var bir takım olmak çok önemli her oyuncumuz maçlarda yüreğini ortaya koyarak kapasitelerinin üzerlerine çıkmak adına kendilerini daha çok zorlayacak mücadele ediyorlar buda zaten hemen birden bire olacak bir şey değil’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim