Yenilerin de şans bulduğu karşılaşmada Yozgatspor'a turu getiren golleri Volkan Süer(2), Serge Djiehoua(2), Ali Yakup, İlhan Özbay, Mustafa Özkaya, Nizamettin Akgül, Muharrem Kaya ve Umut Taner Bozlar atarken ev sahibi Yapraklı Belediyespor'un maçta ki tek golünü ise İbrahim Öz kaydetti.
Maça hızlı ve istekli başlayan Yozgatspor hakemin ilk düdüğünden itibaren rakibini kendi yarı sahasına hapsederek karşılaşmayı rakip sahada tek kalede oynamaya başladı. 
Karşılaşmada dakikalar henüz 9'u gösterirken Yozgatspor'da sahneye yeni transfer Volkan Süer çıktı ve rakip fileleri havalandırarak Yozgatspor forması altında çıktığı ilk resmi müsabakasında golle tanıştı 1-0.
Golü bulmasının etkisiyle rakibin üzerine sağlı sollu ataklarla daha çok gitmeye başlayan kırmızı-siyahlı ekipte bu kez sahneye Ali Yakup çıktı ve mücadelenin 12. dakikasında rakip fileleri havalandırarak takımını rahatlatan isim oldu 2-0.
Akın akın adeta rakibi Yapraklı Belediyespor kalesine gelen ceza sahası içerisinden çıkmasına izin vermeyen Yozgatspor'da 16'ıncı dakikada İlhan Özbay, 19'uncu dakikada Volkan Süer ile mücadelenin henüz 20 dakikasında skoru bir anda 4-0'a getirdi.
"BU KEZ SERGE SAHNE ALDI"
4-0'lık üstünlüğüne rağmen rakip kaleye ataklarına devam eden Yozgatspor'da bu kez sahneye fildişi sahilli golcüsü Serge Djiehoua çıktı, hazırlık maçlarının sessiz adamı olan fildişi sahilli golcü mücadelenin 31 ve 33'üncü dakikasında sahne alarak fileleri havalandırdı ve Yozgatspor bu gollerle skoru bir anda 6-0'a taşıdı.
İLK YARI 7-0 BİTTİ
Yozgatspor ilk yarı bitmeden bir gol daha buldu mücadelenin 37'inci dakikasında sahneye bir başka yeni transferi olan Mustafa Özkaya çıktı, attığı şık golle skoru 7-0'a taşıdı. Bu gol aynı zamanda mücadelenin ilk yarısını belirleyen gol oldu ve Yozgatspor devre arasına 7-0 gibi farklı bir skorla girdi.
"İKİNCİ YARIDA DA GOL SAĞANAĞI DEVAM ETTİ"
Yozgatspor ikinci yarıda da ilk yarı bıraktığı yerden devam ederek rakibi karşısında gol sağanağına devam etti.
Mücadelede ikinci yarının henüz başlarında 49'uncu dakikasında Yozgatspor atağında topla buluşan genç yıldız adayı Nizamettin Akgül topu ağlara yollayarak skoru 8-0'a taşıdı. Karşılaşmada 8-0 gibi farklı bir skora ulaşan Yozgatspor bu dakikadan itibaren geriye çekilerek kendi yarı sahasında paslaşmaya başladı ve 56'ıncı dakikada ender gelişen ev sahibi Yapraklı Belediyespor atağında ceza alanında topla buluşan İbrahim Öz fileleri havalandırarak takımının maçtaki tek sayısını kaydeden isim oldu 8-1.
Bu golden 3 dakika sonra dakikalar 59'u gösterdiğinde Yozgatspor'da bu kez sahneye Muharrem Kaya çıktı ve oda fileleri havalandırarak skoru 9-1'e getirdi.
Mücadelenin 78 dakikasında yine etkili gelişen Yozgatspor atağında oyuna mücadelenin 40'ıncı dakikasında Volkan Süer'in yerine dahil olan Umut Taner Bozlar topu filelerle buluşturdu ve skoru 10-1'e taşıyan isim oldu.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Yozgatspor yeni sezon öncesinde ilk resmi mücadelesi olan Yapraklı Belediyespor maçından sahadan 10-1 gibi farklı bir skorla ayrılarak Ziraat Türkiye Kupasında adını 1.tura yazdırmayı başardı.

Editör: TE Bilişim