30 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel kurul toplantısı ile Şefaatli Belediyespor’un ismi Yozgatspor 1959 FK olarak değiştirilecek. 
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, Yozgatspor 1959 Futbol Kulübü’nün 30 Mayıs tarihinde yapılacak olan kongre ile kurulacağını söyledi. Geçici yönetimin daha önce oluşturulduğunu hatırlatan Akgün, ‘’Ama bu ayın 30’unda Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir katılımla kongremizi yapacağız.

Geniş kitlelere hitap etmek üzere geniş bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Bu yönetim içerisinde Yozgatspor’u sahiplenecek birlikte tutabilecek bir yönetim oluşturacağız. Bu yönetim Sivil Toplum Kuruluşlarından, şehir dışında bulunan iş adamlarımızdan, Yozgat merkezde bulunan iş adamlarımızdan, esnaflarımızdan taraftarımızdan, il ve ilçelerimizdeki resmi kurum amirlerinden oluşacak.

Yani çok geniş kapsamlı çalışıyoruz. Futbol kulübümüze faydası olabilecek her kesimden şahsın katılımıyla bir yönetim oluşturacağız. Kulübümüz diğer spor dallarını da bünyesinde bulunduracak, belediyemiz sadece futbol ile ilgilenmeyecek içerisinde salon sporları da olacak. Burada amacımız Yozgat halkının spora gönül vermesidir. Bir arada bu işi yürütmek istiyoruz. Çünkü bu iş tek bir şahsın yürüteceği bir iş değil’’ dedi.

Editör: TE Bilişim