Bu sene Türkiye Kupasında da mücadele eden ekibimiz Yimpaş Yozgatspor 2. turda Bolu’da karşılaştığı PTT 1.Lig ekibi Boluspor ile karşılaştı. Maçın ilk yarısını 1-0 yenik kapatan konuk ekip, ikinci yarıda İlhan ve Muhammed’in attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Stat: Bolu Atatürk
Hakemler: Mehmet Efe, İhsan Topsakal, Serhat Tekgöz
Boluspor: Beycan, Engin, Mahmut (81.Dk.), Mesut, Volkan, Barbaros (Dk.46 Emre), Ali, İskender, Vedat, Kingsley, Aydın 
Yedekler: Serdar, Gençer, Cihan, Alp, Serge Pacome, Emre, Orhun
Yimpaş Yozgatspor: Ramazan, Ersen, Barış, Tayfun, Cihat Can, Vehbi Furkan (44.Dk Faik), Bora (72.Dk Aytaç), İlhan, Fırat (71.Dk Abdullah), Muhammed, Burak Emre
Yedekler: Mehmet Doğan, Aytaç, Bahtiyar, Abdullah, Faik, Osman, Mert
Sarı Kartlar: 23.Dk Barbaros, 41.Dk Vedat, 68.Ali, 78.Dk Kingsley,  90. Dk Engin, Aydın (Boluspor) 87.Dk Aytaç, 90.Dk Barış (Yimpaş  Yozgatspor)
Goller: 18.Dk Engin (Boluspor), 48.Dk İlhan, 56.Dk Muhammed (Yimpaş Yozgatspor)

Maça hızlı başlayan ev sahibi Boluspor gol için Yimpaş Yozgatspor kalesine yüklenmeye başladı.
10. dakikada sol kanattan gelişen Boluspor atağında İskender'in ceza alanı içerisine yaptığı ortada topa yükselen Aydın’ın kafa vuruşu auta çıktı.
18. dakikada orta alandan gelişen Boluspor atağında Kınsley’in ara pasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Engin meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu 1-0.
Bu golden sonra kendine gelen Yimpaş Yozgatspor, beraberlik golü için rakibinin üzerin tehlikeli ataklarla gitmeye başladı.
Yimpaş Yozgatspor aradığı golü bulamadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sona erdi.
Maçın ikinci yarısında hızlı ve istekli başladığı gibi güçlü rakibi karşısında mükemmel bir futbol ortaya koymaya başlayan ekibimiz Yimpaş Yozgatspor, oyunu bir anda rakip kaleye yıktı.
48. dakikada sol kanattan Fırat'ın getirdiği atakta ceza alanı içerisine yapılan ortaya iyi yükselen İlhan kafa vuruşuyla topu filelere yolladı: 1-1.
Bu golden sonra iyice hırslı oynamaya başlayan Yimpaş Yozgatspor rakip sahada galibiyet golünü aramaya başladı.
56. dakikada Bora’nın sürüklediği atakta topla buluşan Muhammed ceza alanı içerisine girer girmez yaptığı sert vuruşla topu filelere yolladı ve takımını 1-2 üstünlüğe taşıdı.
Kalan dakikalarda oyunun kontrolünü elinde tutan ve güçlü rakibi karşısında mükemmel bir futbol oynayan ekibimiz Yimpaş Yozgatspor, maçın uzatma dakikalarında rakibine beraberlik golü için izin vermedi ve maçı 2-1 kazanarak adını 3. tura yazdırarak, bütün Yozgat’ı sevince boğdu.

Editör: TE Bilişim