TFF 3. Ligi takımlarından Yimpaş Yozgatspor'un Derneği’nin Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan toplantısı çoğunluk sağlanamayınca iptal edildi. Kulüp başkanı Kenan Yılmaz, olağan üstü kongreyi yönetime yeni isimler kazandırmak için düzenlediğini söylerken, TSO Başkanı Metin Özışık da, kongre yapılsaydı GİMAT ailesi olarak takıma sahip çıkacaklarını söyleyeceğini belirtti. Yozgat Valisi Necati Şentürk başkanlığında geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen ve takımın mali sorunlarının görüşüldüğü toplantının daha geniş katılımlı olarak gerçekleştirilmesi, kulüp derneğinin daha aktif hale getirilmesi kararlaştırılmıştı.
    Bu karar doğrultusunda Cumartesi günü saat 14.00'da İl Kültür Müdürlüğü Salonunda gerçekleşmesi gereken geniş katılımlı kulüp derneği toplantısı çoğunluğun sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildiği bildirildi.
“UYAR BENSİZ
DEVAM ETMEZ”
    Yimpaş Yozgatspor Kulüp Başkanı ve Yozgatspor Dernek Başkanı Kenan Yılmaz, Cumartesi günü yapılması planlanan fakat çoğunluk sağlanamadığı için iptal edilen kongre hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi; “Yimpaş Yozgatspor aslıında Yimpaş Holding bünyesinde bir takımdır, dernek sadece kamuflajıdır. Yani kulübün esas sahibi Yimpaş Holding AŞ.dir. Bu yüzden aslında dernek ve dernek yönetimi söz sahibi olması adına yaptığımız bu toplantılar tamamen kendimiz içindir. Bu yüzdende aldığımız kararla Cumartesi günü yapacağımız toplantıda da yönetim değişikliği kararımızı uygulayacaktık fakat çoğunluğu sağlayamadığımız için toplantıyı iptal ettik.
    Esas kongremiz için daha bir yılımız var, ama biz geçtiğimiz hafta içerisinde Valimiz Necati Şentürk başkanlığında yaptığımız toplantıda yönetime sivil toplum örgüt temsilcilerinden de takviyeler yapma kararı aldık ve bu yüzden de olağan üstü toplanarak  kongre yapmak istedik.
    Çünkü ben geçtiğimiz  sezon boyu çok yalnız bırakıldım ve takım sahipsiz kalmasın diye çok büyük mücadelelerle ligi tamamladım.
    Ve o toplantıda başkanlığı bırakma kararı aldığımı açıkladığımda toplantıda bizzat bulunan Yimpaş Holding yetkilisi, kurucusu Dursun Uyar Bey ‘takımı benden başka kimseye emanet edemeyeceğini, aksi halde takımı kapacağını’ söyledi. Bu yüzden de sivil toplum örgütleri temsilcilerini takviyesi ile yola devam kararı aldım.
    Ama başta da belirtiğim gibi çoğunluk sağlanamadığı için kongremizi yapamadık.
    Üstüne basa basa söylüyorum ki yönetimde bir değişiklik olacaksa, başkan adayı bir arkadaşımız varsa ilk olarak Dursun Uyar Bey’i ikna edecek ve daha sonra başkanlık yarışına başlayacak. Bu konu benim dahilim dışında.”
“GİMAT AİLESİ OLARAK
TAKIMA SAHİP ÇIKACAKTIK”
    Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık da kongrenin iptali sonrasındaki açıklamasında Yozgatspor’u sahipsiz bırakmayacaklarını, Yimpaş Holding’in borçlarını ödemesi halinde takımı GİMAT Ailesi olarak sahiplenme kararı aldıklarını söyledi.
    Özışık, kongrenin iptal edilme gerekçesine anlam veremediğini belirerek; “Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan Yozgatspor destek toplantısında Vali Necati Şentürk’ün isteği doğrultusunda sivil toplum örgütleri olarak Yozgatspor’a destek olmak adına temsilciler katılması yönünde karar almıştık. Bu nedenle yapılacak olağan üstü kongreye katılıp, Yozgatspor’un sahipsiz olmadığını ve takımın kesinlikle kapatılmaması için bir Yozgatlı olarak elimizden geleni yapacağımızı açıklayacaktık.
    Fakat toplantı çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile iptal edildi.
    Oysa,Vali Şentürk’ün başkanlığında yapılan toplantıda Yozgatspor Başkanı Kenan Yılmaz, yalnız kaldığını ve yönetimi bırakmak istediğini belirtmişti. Biz de bu yüzden Yozgaspor’un sahipsiz olmadığını belirtmek için toplantıda şuanki yönetimde olmayacağımızı fakat holdingin borçları ödemesi halinde takıma sahip çıkacağımızı belirtecektik.
    Şuanki Yozgatspor yönetiminin son durumuna bakacak olursak, Kulüp Başkanı Kenan Yılmaz göreve 30 kişiyle başladı, 27 kişi istifa etti 3 kişiyle devam ediyor. Demek ki Kenan Yılmaz yönetiminde bazı aksaklıklar var ve Kenan Yılmaz’la bu iş yürümüyor.
    Benim tavsiyem bir an önce bu gerçeği Kenan Yılmaz da görmeli ve eğer gerçekten bırakmak istiyorsa gecikmeden bunu yapmalı neticede futbolcular Temmuz ayı başında top başı yapmalı. Kenan Yılmaz bir an önce karar vermeli, bırakacaksa da takım sahipsiz değil, bunu bilmeli.
    Son olarak yine belirtmek istiyorum ki toplantı yapılmış olsaydı ‘Yönetimde bulunmak istemediğimizi fakat holdingin borçlarını ödemesi halinde takıma sahip çıkacağımızı’ açıklayacaktık. Neticede takımın hukuki sorumlusu olan Yimpaş Holding bu yüzden holding bir an evel borçları bitirmeli ve Yozgatspor Yozgat’a kazandırılmalı” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim