Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Yozgatspor, galibiyet parolasıyla gittiği Hatay deplasmanında 3-0 mağlup oldu.
Bu sonuç ile temsilcimiz Yozgatspor 33 puanla 7. sıraya düşerken, lider Hatayspor 52 puana yükselerek yerini korudu.
Yozgatspor, mutlak galibiyet için gittiği deplasmanda lider Hatayspor ile oynadığı maça iyi başladı. Karşılıklı gelişen ataklarda taraflar gol bulamadı.
Yozgatspor, gol bulabilmek amacıyla ileriye çıktığı dakikada defans güvenliğini ve derinliğini yitirdi. Bunu fırsat bilen evsahibi ekip yakaladığı kontrataklar golü buldu. 15. dakikada gelişen bu atakta Özkan Toprak, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
Galibiyete ulaşan evsahibi ekip, kendinden emin bir futbol sergilemeye başladı. Daha kontrollü ve akılı ataklar geliştirmeyi tercih eden Hatayspor, Yozgatspor’un gol için ileriye çıktığında kaybettiği defans güvenliği ve zaafiyetini iyi değerlendirdi.
İlk yarının tamamlanmasına saniyeler kala, skoru eşitlemek isteyen Yozgatspor rakibinin geliştirdiği atağı durduramayınca Özkan Toprak, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti, aynı zamanda da ilk yarının skorunu belirledi: Hatayspor:2-Yozgatspor:0
Ev sahibi ekip, ikinci yarıda daha temkinli bir futbol sergilemeyi tercih etti. 2-0 galibiyetin verdiği rahatlıkla oynayan Hatayspor, zaman zaman uzun toplarla gol aradı. Ama amacına ulaşamadı.
Yozgatspor ise, bir goul atıp umutlanmak üzere rakibinin üzerine tüm hatlarıyla gitti. Defnasta derinlik kayboldu. Dakikalar ilerledikçe daha fazla risk almayı tercih eden Yozgatspor, maçın bitimine saniyeler kala gelişen atakta Ömer Bozan skoru belirleyen golü kaydetti.
Hatayspor: 3-Yozgatspor:0
DEĞERLENDİRME
Karşılaşma sonrasında bir açıklama yapan Yozgatspor Kulüp Müdürü Emin Sarıkaya, “Zor bir deplasman olacağını biliyorduk. Karşılaşma boyunca bir çok net pozisyon bulduk. Bu pozisyonlardan özellikle 3 tanesi mutlak gol olacak pozisyonlardı, ancak başaramadık. Tabi ki bu, her şeyin sonu değil. Ancak karşılaşmadan önemli dersler çıkardık. Bu mağlubiyeti geride bırakarak, ilerde oynayacağımız karşılaşmalara yoğunlaşacağız ve sezon sonunda Play-Off oynayacak takımların arasında yerimizi alacağız.” dedi.
Editör: TE Bilişim