SPOR Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor, Bafraspor galibiyeti ile başlayan çıkışını deplasmanda oynadığı Şekerspor galibiyeti ile sürdürüp hem iyi bir seri yakaladı, hem ligde kalma yolunda önemli bir avantaja sahip oldu, hem de takımın morali yerine geldi.
Geçtiğimiz haftalarda antrenmanlarda moralleri bir hayli bozuk olan kırmızı siyahlı oyuncular son iki haftada alınan çok önemli 6 puan sonrasında yüzler gülmeye başlarken antrenmanlara da neşe hakim olmaya başladı. Bu noktada Yozgatspor’un iyi bir yolda olduğunu söyleyebiliriz.
Yimpaş Yozgatspor’un deplasmanda oynadığı Şekerspor maçının Cumartesi günü oynanması nedeniyle Ankara’ya giderek izleme fırsatı buldum. Gerçekten bu müsabakaya kırmızı siyahlı ekip çok iyi hazırlanmış. Maçın başından sonuna kadar rakibine göre çok üstün olan ve bir çok gol pozisyonu bulan Yimpaş Yozgatspor oyunu da istediği gibi yönlendirdi. Müsabakanın özellikle ilk yarısında kalesinde 2 tane tehlikeli pozisyon görse de rakip kalede de ciddi anlamda tehlikeler yarattı. Hatta Muhammed Kurt’un sol çizgiye kadar inip kaleciyle beraber iki Şekersporlu defans oyuncusun oyundan düşürerek Umut Akpınar’a çıkardığı pas sonrasında Umut Akpınar’ın ser şutu üst direğe çarparak gol çizgisini geçip tekrar oyun alanına dönmesini hakem görmezlikten geldi ve bariz bir golü de müsabaka hakemi vermedi.
Şekerspor maçını Yimpaş Yozgatspor çok daha farklı da kazanabilirdi ancak bulduğu pozisyonlarda biraz da şansızlığı nedeniyle yararlanamadı ancak dediğim gibi çok iyi bir oyun ortaya koydu ve rakibinden bu güzel oyunu ile üç altın değerinde puanı alarak Yozgat’a döndü.
Yimpaş Yozgatspor, Şekerspor deplasmanında oynadığı oyunu Cumartesi günü konuk edeceği Arsinspor karşısında da oynarsa istediği üç puanı istediği skorla alması içten bile değil.
Bu müsabakada taraftarının da desteğine ihtiyacı olan kırmızı siyahlılar taraftarlarının maça yetire kadar önem göstermesi halinde Arsinspor müsabakasına daha fazla konsantre bir şekilde çıkacaktır.

-Sorgun Play-Off'ta gibi-

Bölgesel Amatör Lig Dördüncü Grup’taki temsilcimiz Sorgun Belediyespor Salı günü konuk ettiği Merzifonspor’u attığı tek golle yenmesini başardı. İlk iki yolundaki en önemli rakiplerinden Çarşamba ve Fatsa Belediyespor’un puan kaybetmesiyle ligin bitimine 3 hafta kala aradaki puan farkını 8’e yükselten sarı siyahlı ekip büyük ölçüde Play-Off biletini aldı. Kalan son üç haftalık periyotta çok büyük bir aksilik olmazsa Sorgun Belediyespor alacağı bir puan ile Play-Off’a çıkmayı garantileyecek. Ligi Çarşamba ve Fatsa Belediyespor ile aynı puanda tamamlasa bile ikili averajda Sorgun Belediyespor rakiplerine üstünlük kurduğu için ligi ikinci sırada tamamlayarak Play-Off’lara gitme hakkı kazanacak. Sorgun Belediyespor’un Play-Off’lara gitmesi demek ise Yeni Çeltek Yozgat Birinci Amatör Kümeyi şampiyon olarak tamamlayan takımın da baraj oynamadan direk olarak Bölgesel Amatör Lige yükselmesi anlamına geliyor.
Uzun bir aradan sonra Sorgun Belediyespor’un Merzifonspor ile oynadığı müsabakayı izleme fırsatı buldum. Merzifon karşısında diğer müsabakalara göre çok tutuk bir oyun sergileyen Sorgun Belediyespor zaman zaman geliştirdiği tehlikeli ataklara da Merzifonspor kalecisi izin vermedi. Saha kenarında teknik direktör Feridun Dündar, oyuncularının istediklerini yapmamasından dolayı sinir krizleri geçirdiği müsabakanın ilk devresi 0-0 tamamlanırken, ikinci yarının ilk dakikalarında atak bir oyun sergileyen Sorgun Belediyespor Hanifi’nin uzaktan sert şutu sonucunda bulduğu gol dışında çok fazla bir pozisyonu bulunmuyor. Golden sonra daha kontrollü bir oyunu tercih eden Sorgun Belediyespor, rakibini yenmeyi başararak büyük bir avantaj sağladı. Ben inanıyorum ki Sorgun Belediyespor Play-Off’lara kalması durumunda tecrübeli oyuncularının da büyük katkısı ile Spor Toto Üçüncü Ligi’ne yükselecektir. Bu takıma da üçüncü lig yakışır. Çok iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olan Sorgun Belediyespor bunu başaracak güce sahip. Takım olarak, camia olarak, taraftarlar ve Sorgun halkı olarak buna inanmışlar ve bana göre de zoru başaracaklardır.