2001 doğumlulardan oluşan 16 Yaşaltı Kız Milli Takımımızda yer alan 45 sporcu İzmir'de kampa girdi. Baş Antrenör Kemal Durak ve davetli antrenör eşliğinde çalışmalarını günde çift antrenmanla sürdüren Milli Takım sporcuların burada performansları ölçüldü. Serdar Yereli Spor Salonu ve Bülent Özkul Spor Salonu’nda gerçekleştirilen antrenmanlar, 30 Temmuz Cumartesi günü sona erdi.
Yozgat’ta son yıllarda ilk defa hentbol branşında milli takıma davet edilme başarısını gösteren Elmas Biçer, bu sene Yozgat’ı Hentbol Erkekler Süper Lig’inde temsil edecek olan Yozgat Bozokspor’un da kız takımının lisanslı sporcusu. 
Elmas Biçer’in antrenörü Enis Atmaca, Elmas’ın 3 yıl önce Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan Yaz Spor Okulu’na kayıt yaptırdığını söyledi. Hentbol branşında kendisinin öğrencisi olduğuna dikkat çeken Atmaca, ‘’Elmas 3 yıl önce benim Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları kapsamında açtığım hentbol kursuna katıldı. Orada ilk gördüğümde Elmas’ta bir yetenek olduğunu fark ettim. Üzerine düştüm ve antrenmanlarına ağırlık verdim. Elmas benim düşüncemi boşa çıkarmadı ve çok iyi bir hentbolcu oldu. Antrenmanlarda gösterdiği başarı, katıldığımız müsabakalarda gösterdiği performans ile milli takım antrenörlerimizin de dikkatlerini üzerine çekti. U16 milli takım kampına davet edilen genç yetenek Elmas, 30 Temmuz tarihinde İzmir’de tamamlanan milli takım kampında döndü. Elmas genç yetenekli ve çalışkan bir sporcum. 3 yıl önce hentbol yaz spor okullarına kayıt yaptırarak hentbola başladı ve biz o günden sonra bir hedef belirledik, şuan hedeflerimizden biri olan milli takım kampına davet edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Milli takım kampından sonra diğer hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Birinci veya Süper Lig takımlarından birine gider’’ dedi. 
U16 Hentbol Bayanlar Milli takımına davet edilen Elmas Biçer, üç yıl önce katıldığı Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okullarından bu yana antrenörü Enis Atmaca ile birlikte çok büyük yol kat ettiklerini dile getirdi. Üç yıldır yaptıkları çalışmaların meyvesini almaya başladıklarına dikkat çeken genç yetenek Elmas Biçer, ‘’Enis hocam ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonrasında kendimize bir hedef belirlemiştik. Bu hedef doğrultusunda da çok yoğun çalışmalar sarf ettik. Geçtiğimiz haftalarda Hentbol Bayanlar U16 milli takımı kampına davet edildiği mesajı bana ulaşınca çok heyecanlandım. Hedeflerimden birine ulaşmıştım. Milli takım kampına davet edilmek beni gerçekten çok gururlandırdı. İzmir’de gerçekleşen milli takım kampımızda 5 gün boyunca günde çift antrenman yaparak yoğun bir şekilde çalıştık. Milli takım antrenörlerimiz bizim performanslarımızı değerlendirdi. Ben milli takım kampında elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdim. Umarım milli tekim antrenörlerimizin gözüne girmeyi başarmışımdır ve bundan sonraki kamp ve maç programlarına beni dahil ederler. Ben buradan bana destek olan ve bu günlere gelmemde emeğini hiçbir zaman esirgemeyen antrenörüm Enis Atmaca’ya çok teşekkür ediyorum. İlk hedefim olan milli takıma davet edilmeyi başardım. Şimdi ise milli takımda kalıcı olmak ve büyük kulüplerde hentbol hayatıma devam etmek istiyorum’’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim