ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda final de karşılaştığı Kübalı rakibini yenerek ikinci kez Dünya Şampiyonu unvanını kazanan Rıza Kayaalp memleketi Yozgat’ta mehteran ile karşılandı. Yoğun ilgiyle karşılanan Kayaalp, Yozgat için Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Yiğidin Harman Olduğu Diyar’ sözünü hatırlatarak kendisinin bu söze layık olduğunu ve Yozgat’ın yiğidi olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet Alanı’nda mehteran eşliğinde karşılanan Rıza Kayaalp’e, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Vali vekili Yavuz Güner, cumhuriyet altını hediye ettiler. 
Ödül töreni sonrasında bir konuşma yapan Yozgat Vali vekili Yavuz Güner, Rıza Kayaalp’in minderde milletimizi gururlandırarak bayrağımızı göndere çeken başarılı bir sporcu olduğuna değinen Vali Vekili Güner, “Böylesine başarılı bir sporcu yetiştiren ailemizi, Rıza’nın anne ve babasını da huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Rıza’ya başarılarının devamını diliyorum” dedi.

‘HER ŞEYİYLE ÖRNEK’

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Rıza Kayaalp’in her yönüyle gençlere örnek bir sporcu olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Arslan, Rıza’nın Türkiye’de Yozgat’ı, dünyada ise ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini aktardı.

Başkan Arslan, güreş sporunun milletimizde ayrı bir yeri olduğuna değinerek “Hasbekli Mahmut Pehlivan, Celal Atik, Nasuh Akar, Rıza Kayaalp hepsi bu topraklardan yetişmiş pehlivan yiğitlerimizdir. İnşallah Rıza gibi nice yiğitler çıkarmak bizlere nasip olur. Rıza, güreşteki başarısının yanı sıra yaşantısı ve özel hayatıyla da toplumumuza ve gençlerimize örnek bir kardeşimizdir” dedi. Başkan Arslan, Kayaalp’in annesi ve babasını da tebrik ederek Rıza’ya plaket ve Cumhuriyet Altını hediye etti.

OLİMPİYAT SÖZÜ VERDİ

Avrupa ve Dünya Şampiyonu minderin yiğit pehlivanı Rıza Kayaalp törende Yozgatlı vatandaşlara yaptığı konuşmada, Yozgat halkının verdiği desteğe ve ilgiye teşekkür etti. Mindere 2 bin yılında çıktığını ve o günden bu yana güreşte hep başarılar kazandığını hatırlatan Kayaalp, “Ancak olimpiyat şampiyonluğu elde edemedim. Burada huzurlarınızda sizlere söz veriyorum.
İnşallah bir zoru daha başararak 2016 yılındaki olimpiyatlarda şampiyonluğu göğüsleyerek bayrağımızı dalgalandıracağım” diye konuştu.

Kayaalp, hiçbir başarının ve madalyanın kolay kazanılmadığını söyleyerek aylar süren kamp dönemlerinde canla başla hazırlandığını ve milletin dualarıyla birlikte başarıdan başarıya koştuğunu belirtti. Milli güreşçimiz Kayaalp, “Çok madalyalar aldım ve başarılar elde ettim. Bugünkü karşılama daha bir coşkulu ve kalabalıktı. Bu beni ziyadesiyle mutlu etti. Şimdi sizlerden bir kardeşiniz, hemşeriniz olarak tek bir şey istiyorum. O da bana dualar etmeniz ve dualar göndermenizdir. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Törenin ardından çok sayıda vatandaş Kayaalp ile tanışarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim