Almanya’nın Hamburg Eyalet Milletvekilleri Ali Rıza Şimşek ve Gerhard Lein ile 11 kişilik heyet Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti.
Bir takım temaslarda bulunarak görüş alışverişinde bulunmak ve Anadolu kültürünü yakından tanımak amacıyla gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Vali Necati Şentürk’ü Makamında ziyaret eden heyet göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Vali Necati Şentürk’e teşekkür etti.
Konukları ile Türkiye–Almanya ilişkileri, ekonomik, sosyal ve kültürel paylaşım, Almanya’da yaşayan Türk aileler ve birçok konuda sohbet edip fikir alışverişinde bulunan Vali Necati Şentürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Heyette bulunanların asıl görevinin Almanya'da bulunan göçmen ailelerle yaşanan uyum sorununa çözüm üretmek olduğunu belirten Şimşek Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Milletvekili Ali Rıza Şimşek;''SPD milletvekilleri olarak bu sorunun çözümünün kolay olduğunu düşünmüyoruz. Sorunun çözümünde yılların ihmali var. Üstelik bu sorun tek taraflı da değil. Sosyal demokrat bir parti olarak bu sorunun kökenine inmeliyiz. Bunu böyle düşündük ve bu düşüncelerle Türkiye'ye geldik'' dedi.
Alman Parlamenter Gerhard Lein’in Vali Necati Şentürk’e Hamburg Eyaletini anlatan bir kitap ve Hamburg Eyaleti Parlamento Başkanı tarafından gönderilen kol düğmelerini takdim ettiği ziyarette Vali Necati Şentürk de ziyaretin anısına Alman Parlamenter Gerhard Lein’e Tarihi Saat Kulesi işlemeli plaket verdi.
Editör: TE Bilişim