Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda yapılan kursa il genelinde 32 kursiyer katıldı. 5 gün süren kurs sonrasında katılımcıların tamamı antrenör olarak kursu tamamladılar. 
Kurs eğitmeni Savaş Cansever tarafından verilen kursta satranç sporunun nasıl oynanacağı, insanlar üzerindeki olumlu etkileri gibi konular anlatıldı. 
Kurs eğitmeni Savaş Cansever, her yıl olduğu gibi bu yılda satranç birinci kademe antrenörlük kursu açtıklarını söyledi. Geçen yıl 5 kere açtıkları antrenörlük kursunun ilkini bu yıl açtıklarını dile getiren Cansever, ‘’Yıl sonuna kadar kursumuzu 5’e tamamlamayı planlıyoruz. Yozgat’ta satranç branşının gelişmesi açısında bu antrenörlük kurslarımız çok önemli. Antrenörlük kurslarımızdan mezun olarak antrenör olmaya hak kazanan arkadaşlarımız kendi bulundukları bölgelerde kurslar açarak gençlerimize bu sporu öğretiyorlar. Bu kurslar Yozgat’ta satranç sporunun gelişimine de büyük katkılar sağlıyor’’ dedi. 
Şuanda açtıkları bu kurs sayesinde Yozgat’ta bin civarında antrenörün bulunduğuna dikkat çeken Cansever, ‘’En son açtığımız Satranç birinci kademe antrenörlük kursuna sadece Yozgat’tan değil ilçelerimizden ve merkezimize bağlı köylerden da kursiyerlerimiz katıldı. Çekerek’ten 4, Kadışehri’nden 4, Boğazlıyan’dan 3, Sorgun’dan 2, Şefaatli’den 4, merkeze bağlı köylerden 4, Çandır’dan 1 ve Merkezden 13 kişi olmak üzere toplam 32 kişiye bu kursumuz sayesinde antrenörlük belgesi verdik. Antrenörlük kursu dışında bu yıl hakemlik geliştirme kursuda açtık. Bazı arkadaşlarımız hakemlikte bir üst kademeye terfi ederlerken, 6 tane arkadaşımız ise il hakemi olmaya hak kazandılar’’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim