Devre arası kış döneminde Antalya bölgesinde kamp yapan spor kulüplerinin, sezon öncesi yaz döneminde kamp yapacak alanların yetersizliğini dikkate alan Yozgat Valiliği, bin 700 dönümlük alan içerisinde tesis etmeyi planladığı Spor Vadisi projesiyle bu açığı kapatmak üzere başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, daha önce şehir şebekesine su verilen Kirazlı-2 Göletinin artık devre dışı kaldığını hatırlatarak, bu gölet çevresinde oluşturulacak spor vadisi projesinin Yozgat'ın turizm sektöründen de pay almasına katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye'de spor kulüplerinin özellikle sezon öncesi kamp yapabilecek sağlıklı altyapılara sahip tesisler bulmakta zorlandığına vurgu yapan Vali Yazıcı, devlet olarak spor kulüplerinin antrenmanlarını yapıp, teknik, taktik çalışmalarını gerçekleştirebileceği alanları hazırlayacaklarını, konaklama konusunda ise özel sektörün devreye sokulacağını ifade etti.
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Türkiye'nin ilk milli parkı 1600 rakımlı Yozgat Çamlığı ile birlikte Çayıralan ilçesinden başlayıp, Akdağmadeni, Saraykent, Çekerek, Aydıncık ilçelerine kadar uzanan ormanlık alanların spor kulüplerinin yaz döneminde kamp yapabilecekleri ideal bölgeler olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, ''Spor Vadisi projesi bu işin lokomotifi konumunda olacaktır. Vadi içerisinde her türlü sporun yapılabileceği alanlar ile sosyal tesisler olacaktır. Bu bölgenin yakınlarında özel sektör tarafından konaklama tesisleri yapılabilir. Böylece sezon öncesi kamp programı konusunda sıkıntı çeken spor kulüplerimiz burasını kullanabilir, Yozgat spor turizminin Antalya'dan sonra merkezi haline gelir'' dedi.
Vali Yazıcı, Yozgat il merkezindeki tesislerin devreye girmesi sonrasında spor kulüplerinden gelecek talepler doğrultusunda, diğer ilçelerde de konaklama ve altyapıya yönelik kamp tesislerinin kurulabileceğini bildirdi.
Spor Vadisi içerisinde yer alan gölette de çalışmaların devam ettiğini bildiren Yozgat valisi Abdülkadir Yazıcı, ''Kuraklığa rağmen şu an göletin 7 metre derinliği bulunuyor. Yaklaşık 4 metrede ortalama derinliği var. Gölette tekne ya da kayık gibi araçların yer almasını düşünüyoruz. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün teknesi ile gölette gezinti yaptık, çok zevkli'' dedi.
Vali Yazıcı, Spor Vadisi'nde bir çok sportif ve sosyal etkinliğin yapılabileceğini de vurgulayarak, tesis içerisinde, 'Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası Binası, 400 metre Atletizm Pisti, Basketbol, Voleybol, Futbol sahaları, Tenis Kortu, Uzun Atlama Sahası, Pinpon Sahası, Tırmanış Duvarı, Kay Kay Pisti, Gazebolar, Seyir Terası, Uçurtma Tepeleri, 735 kişilik Açık Amfi Tiyatro, Fitness Alanı, Çocuk oyun alanları, Yürüyüş Yolları, Sosyal alanlar, Dağ Kızağı, Macera Parkı, Bungalov Evleri ve Bağlı Sosyal Tesis Binası, Gezi Treni ve Tünel, İskeleler ve kayık üniteleri, Bisiklet Evi ve Yolları, Kuş Gözlem ve Seyir Kuleleri, Hobi Bahçeleri gibi tesislerin bulunacağını' ifade etti.
Vali Yazıcı, iki yıldır üzerinde çalışılan Spor Vadisi’nin önemli bir dönüm noktasına gelindiğini de hatırlatarak, 3 etaptan oluşan vadinin birinci etap çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Vali Yazıcı, ''Sözleşmesini imzaladığımız vadi projesinin ihale bedeli 8,5 milyon lira. Ancak il tipi gençlik merkezi de yine 5 milyondan fazla bir rakam oluşturuyor. Hepsini topladığımızda şu anda 25 milyon liralık bir yatarım bu sahaya yapılacak'' dedi.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ın sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak Spor Vadisi’ne dikimi yapılan fidan için damlama sulama sistemi kurduklarını söyledi. Vali Yazıcı, ''Spor vadisine yaklaşık 100 bin fidan diktik. Bunlardan 15'bini Karaçam, Sarıçam, Mavi ladin, Huş, Ihlamur, Söğüt, Sedir, Dağ akçaağacı, Katalpa, Akçağaç, Batı ladini, Atkestanesi ile diğer türlerden boylu ve büyük fidanlardan oluşuyor. Bu ağaçlarımız için vadiye sulama sistemimizi kurduk. 200 tonluk su depomuz faaliyete geçti, ağaçlarımız sulanıyor. Göletten aldığımız suyu 200 tonluk su deposuna iletmek için ayrıca 30 tonluk terfi binasını da yaptık. Damlama sulama ile 15 bin adet. 1,5-2 metre boyundaki ağaçlarımızı sulamaya başladık. Spor Vadisi’nde Bir kaç seneye kalmaz gözle görülür bir yeşillik ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim