Futbol hayatına Gebze Polisgücüspor’da başlayan 21 yaşındaki oyuncu buradan Gebze Karadenizspor’a daha sonra da Gebzespor’a transfer oldu. İlk kez Gebzespor’da profesyonel olan Yılmaz Ersoy daha sonra sırasıyla Sandıklıspor, Bergama Belediyespor, 1930 Bafraspor ve son olarak ta Çarşambaspor formasını giydi. Bölgesel Amatör Lig’de 19 maç oynayan genç oyuncu 2 gol atma başarısını gösterirken Spor Toto 2’inci liginde 16 maç oynayıp 1 gol attı. Spor Toto Üçüncü Lig’inde 35 müsabakaya çıkan genç oyuncu burada da 3 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 

Yozgatspor Asbaşkanı Ahmet Akgün, yağun bir şekilde dış transfer çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. dış transferde şimdiye kadar Cankat Eren Tan, İsmail İpek, Ali Yakup, Murat Çaydemir, Yasin Karagöz olmak üzere 5 oyuncu ile anlaşmıştıklarını hatırlatan Akgün, ''Uzun süredir gürüşme halinde olduğumuz Yılmaz Ersoy ile her konuda anlaşma sağladık ve bayram öncesinde bu oyuncuyu Yozgat'a davet etti. Kulüp binasında yaptığımız görüşme sonrasında ikna olan genç yetenek Yılmaz Ersoy, resmi sözleşmeye imza attı. Yeni sezonda Yozgatspor 1959 FK forması giyecek olan genç yetenek Yılmaz Ersoy'a başarılar diliyorum. Transfer çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Teknik direktör Tahir Çopur'un alternatifli raporu doğrultusunda kulübümüze en uygun ve takımımızı başarıya taşıyacak en ideal isimler üzerinde duruyoruz. İç transferde hocamızın istediği oyuncuların bir çoğu ile anlaştık. Dış transferde de ince eleyip sık dokuyoruz. Yarın teknik direktörümüz Tahir Çopur, Yozgat'ta olacak. Hocamız hem seçmelerle ilgilenirken hem de transfer çalışmaları ile de yakından alakadar olacak. Transfer çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz'' dedi.

Yozgatspor 1959 FK ile 1 yıllık sözleşme imzalayan genç yetenek Yılmaz Ersoy ise, Yozgatspor gibi köklü bir kulübe geldiği için çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Yozgatspor'un Süper Lig görmüş olan ve spor camiasında büyük bir yeri olan bir takım olduğunun altını çizen Yılmaz Ersoy, ''Böylesine büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Yozgatspor'da forma giymek beni gururlandırır. Geçen sene kapısından döndüğü Spor Toto Üçüncü Lig'ine çıkması için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğim. Yozgatspor'u başarısı çok önemli. Bu takım Bölgesel Amatör Lig'de olmayı hak etmiyor. Bizler futbolcular olarak takımımızı bulunduğu bu noktadan üst liglere taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Geçen sene kapısından döndükleri Spor Toto Üçüncü Lig'ine bu sene Allahın izni ve bizlerin gayreti ile yükselecek. ben buna inanıyorum. Takımda anlaşılan oyunculara baktığımda da hepsi kendini kanıtlamış yetenekli oyuncular. Ben bu sene Yozgatspor'da forma savaşının üst düzeyde olacağına inanıyorum. Gerçekten çok kaliteli ve yetenekli oyunculardan kurulmaya başlamış bir ekip. Bu sene yaşanacak olan forma savaşı ise Yozgatspor 1959 FK'ya yarayacak. Biz futbolcular kadroya girmek için sahada var gücümüzle çalışırken, Yozgatspor'da maç kazanacak. Yozgatspor gibi köklü bir kulube geldiğim için bir kez daha söylüyorum çok mutluyum ve bu takımın başarısı için tüm takım arkadaşlarımın yapacağı gibi bende elimden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya gayret göstereceğim'' diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim