Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Saint-Etienne forması giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç, memleketi Yozgat'ta Valilik tarafından yetim çocuklara yönelik uygulamaya konulan Hami-Yet projesindeki çocuklara, gösteri amaçlı futbol maçında başlama vuruşu yaparak, moral takviyesinde bulundu. 

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Valilik tarafından hayata geçirilen Yetim Destek (Hami-Yet) Projesiyle, ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen babasını kaybetmiş çocuklar ile ilçe yöneticilerinin oluşturduğu takımlar halı sahada karşı karşıya geldi.

Maçın başlama vuruşunu ailesiyle birlikte maçı izlemeye gelen milli futbolcu Mevlüt Erdinç, kaymakam Yasin Özcan ile birlikte yaptı. Maçın ilk dakikalarında yetim çocukların oluşturduğu takımla birlikte yer alan milli futbolcuyu, 3 yaşındaki oğlu Mehmet Emin de yalnız bırakmadı. Yetim çocukları, ilçe yöneticilerine karşı verdikleri halı saha mücadelesinde yalnız bırakmayan milli futbolcu Mevlüt Erdinç, annesi, babası, eşi ve oğlu ile birlikte memleketi Sarıkaya'ya tatil amaçlı geldiğini belirterek, ''Çok zevkle geldim buraya. Kaymakamın davetine hayır diyemezdim, yetim çocuklarla oynadık. Memleketime her sene geliyorum, iki haftalığına köyüme annemle, babamla, eşimle, ailemle her zaman zevkle geliyorum. Köyümü çok seviyorum. Yozgat’ımı çok seviyorum. Köyümün havası bambaşka çok zevkli oluyor ve en iyi tatilimi burada geçiriyorum'' dedi.
Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan da, Milli Futbolcunun böylesine önemli bir projeye destek vermesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, Türkiye'nin gururu olan milli futbolcu Mevlüt Erdinç'in de ailesiyle birlikte davetlerine icabet ettiğini söyledi. Kaymakam Özcan, ''Hami-Yet çocuklarımız Mevlüt ağabeyleri ile tanışmak, sohbet etmek istediler. Biz de Mevlüt beye bu talebi ilettiğimizde olumlu bir cevap aldık. Okullarını bitiren, karnelerini alan Hami-Yet ailesi çocuklarının oluşturduğu takım, ilçe protokolünün oluşturduğu takımla futbol maçı organize ettik. Mevlüt de bu maçımızın şeref konuğu olarak iştirak etti. Bundan dolayı Mevlüt Erdinç’e teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim