Sezonun ilk devresinin bitmesine dört hafta kala Yönetimi el değiştiren ve yeni yönetim ile son  dört maçta dört galibiyet parolası ile yola çıkan Yeni Yozgatspor Cumartesi günü karşılaştığı Gençlerbirliği karşılaşmasında galibiyet serisini kaybetti.
    Karşılaşmaya iyi başlayan Yeni Yozgatspor golü çabuk buldu. İki takımda karşılıklı ataklarla mücadelesine devam ederken Gençlerbirliği takımı sağ kanattan yaptığı atağı kesmeye çalışan Yozgatsporlu futbolcu faule maruz kalarak yerde kaldı, yan hakemin önünde olan pozisyon devam etti.
    Çizgi hattından ilerleyen Gençlerbirliği oyuncusu rakibini birkez daha faulle geçince Yeni Yozgatsporlu futbolcular faul beklentisi ile mücadeleyi bıraktılar bu esnada ceza alanına indirilen top tamamlanarak gol oldu. Tüm topçular hakeme itiraz için hakeme koşarken golü veren hakem ise santra vuruşu için orta sahaya gitti. Bu esnada hakeme maçı katlıttiğini söyleyen Yeni Yozgatsporlu Hasan sarı kart gördü, daha sonra yan hakeme “ Hocam pozisyonlar önünüzde oldu nasıl kaldırmazsınız bayrağı” diyince karşılaşmanın hakemi ikinci sarı kartını da göstererek Hasan daha ilk yarıda takımını 10 kişi bıyraktı.
TÜRKİYE' DE İLK
    Daha önce üniversitelerarası futbol turnuvalarında da üzerine tepki çeken hakemler bu maçta da bir ilke imza atarak, karşılaşmanın yan hakemi saha dışından kendisine hakaret edildiğini iddia ederek karşılaşmaya ara verilmesini seyircinin ise sahadan uzaklaştırılmasını talep etti. Bu olaydan sonra sahanın içi karıştı. Futbolcular ve Yeni Yozgatspor teknik ekibi hakeme bu hareketin maça ara verme sebebi olmadığını anlatmaya çalışsalar da karşılaşmanın hakemleri ikna olmadı ve maça 10 dakika ara verdi. Saha etrafında ki taraftarların uzaklaştırılması üzerine devam eden karşılaşmaya 10 dakika oynanmamış süre ilave edildi.
    Karşılşmaya on kişi devam eden Yeni Yozgatspor bu olaylardan sonra yediği gole 2-1 geriye düştü. Kendini toparlamaya çalışan takım beraberlik golünü bulsada çok geçmeden kalesinde bir gol daha görerek skor 3-2 oldu. Bir kez daha beraberliği yakalayan Yeni Yozgatspor gol arayışlarını sürdürürken kalesinde gördüğü gollerle karşılaşmadan 5-3 malup ayrıldı.
    Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından hakemlere tepki gösteren taraftarlar “Yozgat' ta futbolun gelişmemesinde ki en büyük sebep sizsiniz”, “ Maçı katlettiniz, bırakın çocukları futbol oynasınlar” diye slogan attı. Maç sonrası açıklama yapan Yeni Yozgatspor Kulüp Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, karşılaşmayı yöneten hakemler sayesinde futboldan uzak bir karşılaşma izlediklerini belirterek, “Bugün burada gerçekten haksız bir mağlubiyet aldık. İlk yarıda yan hakem maçı durdurdu. Bu Türkiye'de yaşanmış bir olay değil sebebi ise çok komikti. İlk yarıda zaten hakemlerin bize bu maçı vermeyeceğini anladığımızda ekibimiz 10 kişi kalmıştı. Yanlış bir karar aldı hakem, itiraz eden oyuncumuzakırmızı kart gösterildi.
    Burada en büyük hata yan hakemindi. İki kez ard arda faul yapıldı bizim oyuncularımıza her iki pozisyon da yan hakemi Nuri Savran önünde gerçekleşti ama her nedense görmezden gelerek gol yememize neden oldu. Böyle bir hakemlik olamaz! İkinci yarıda ise hakemlerin bize karşı yaptığı hatalar devam etti. Kimseyi suçlamıyorum ama böyle bir haksızlığa da göz yumulamaz.
    Hakemler Kurulu'nun bir an önce toplanıp bu durumu görüşmesini talep edeceğiz. Bu maçtan alınan skor önemli değil ama önümüzde ikinci devre var yine bu hatalar devam ederse verdiğimiz emeklerin hepsi boşa gidecektir.
    Bir an önce bu davranışların gözden geçirilmesi ve gereken her ne ise yapılmalıdır. Hakemin yaptığı bir yanlı tüm skoru değiştirebildiği gibi maçta olaylar çıkmasına da sebep olmaktadır. Daha sonra da taraftara “küfredildi” diyerek maça ara vermek, soyunma odasına gitmek gibi ortamı gerici olaylara mahal verilmektedir.
    Bu güne kadar 4 maç yaptık ilk üçünde en ufak, ne hakemle ne de rakip takım oyuncularıyla en ufak sürtüşmemiz olmadı. Her şey gözler önünde bu maçta neden bu kadar itiraz ettiğimiz ortada” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim