Yemenoğlu Yozgatspor kulüp başkanı Mehmet Kıymazaslan, sportif direktör Polat Özkan ile birlikte şirket binasında düzenlediği basın toplantısı ile Yemenoğlu Yozgatspor’u kurduklarını ve önümüzdeki sezondan itibaren Yozgat İkinci Amatör Küme Futbol Lig’inde mücadelesine başlayacağını duyurdu. Yemenoğlu Yozgatspor’un renklerinin kırmızı, beyaz ve gri olacağını dile getiren Kıymazaslan, takımlarını kurmalarıyla birlikte kendilerine üç senelik bir hedef koyduklarına vurgu yaptı. İlk aşamada alt yapılarını oluşturmak ve Yozgat çocuğuna şans vermek istediklerini anlatan Yemenoğlu Yozgatspor kulüp başkanı Mehmet Kıymazaslan, ‘’Amatörde kendimize 3 sene gibi bir hedef koyduk. 2. Amatörden 1. Amatöre çıkmak hedefimiz. 2. Amatörde devam ederken yazında 12-14-16 yaş gruplarını toplayıp bir yaz okulu yapmak istiyoruz’’ dedi. 

Bunun için kayıtlara en kısa zamanda başlayacaklarının altını çizen Kıymazaslan, ‘’Kayıtlar ve alt yapı çalışmalarımız Polat Özkan tarafından olacak. Bu yaş gruplarının içerisinden 4-5 tane iyi oyuncu çıkarırsak bunları kulübe kazandırmak ve bu olayı her yaz devam ettirmek istiyoruz. Tamamen alt yapıya dayalı bir takım olmayı amaçlıyoruz. Kendimize üç senelik hedef koyduk ve bu üç senelik dönem içerisinde takımımıza ait kendi tesislerini de tamamlayacağız. Tesisleri de tamamladıktan sonra hedef yükselteceğiz ve sırasıyla Bölgesel Amatör Lig, Spor Toto Üçüncü Lig’i diye yükselerek devam etmeyi amaçlıyoruz. 

Yönetim kurulunda, sportif direktör olarak Polat Özkan’ın bulunduğu, Muhasebe olarak Musa Atalay’ın yer aldığını, Başkan yardımcısının ise Necati Kırlı’nın olduğunu anlatan Kıymazaslan, ‘’Yeniden bir takım kurmak, şehre yeni bir hava kazandırmak ama bunu çok aceleye getirmemek istiyoruz. İlk önce alt yapıyı tesisleri oluşturup 3 senenin sonunda yukarıya çıkmaya gayret edeceğiz. Kesinlikle bu takımda oynayan futbolcuların yüzde 70’i Yozgat’ın çocuğu olacak. Bu takımı dernek olarak kurduk ileride takımın gidişatına göre şirket takımına da çevirebiliriz. Ama bu kesinlikle ilerideki hedefimiz. Ama amatörden çıkana kadar takımı şirket takımına dönüştürmeyi düşünmüyorum.

Alt yapıyı belirlerken duyurumuzu yapacağız. İlk önce okullarımızdan başlayacağız ve bu şekilde oyuncularımızı toplayacağız. Bu konuda çok sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Bu seçmeler Yozgat genelinde olacak. Biz kendimize Bucaspor gibi Sakaryaspor gibi, Altınordu gibi takımları örnek alacağız. Bu takımlar tamamen altyapıya dayalı takımlar. Çok iyi altyapıları var ve her sene A takıma birçok oyuncu kazandırıyorlar ve bu oyuncular ile başarıya ulaşıyorlar. Biz de Yemenoğlu Yozgatspor olarak bu modeli benimsemek istiyoruz’’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim