Ahi Stadı’nda oynanan ve Kırşehir bölgesi hakemlerinden Deniz Çalışkan’ın yönettiği maça etkili başlayan Kırşehirspor sağdan Sinan Güneş ve Soldan Yunus Emre Can ile etkili ataklar geliştirdi. Mücadelenin 27.dakikasında Kırşehirspor Onur Çiftçi’nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısına deplasman takımı Yemenoğlu Yozgatspor etkili başladı. 61.dakikada Hakan Uğur’un golüyle skor 1-1 oldu. İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha atak bir futbol sergileyen Kırşehirspor’da Enduio’nun 2 golüyle skoru 3-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Kırşehirspor mücadeleden 3-1 galip ayrılan taraf oldu. 
Sıcak havada oynanan karşılaşmaya Kırşehirspor başladı. 
Dk.17: Kırşehirspor’dan Sinan Güneş, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Altı pas tabir edilen yerde topla buluşan Murat Çağlar yükseldi ve kafayı vurdu. Murat Çağlar’ın kötü vuruşunda top yandan auta çıktı.
Dk. 18: Yemenoğlu Yozgatspor’dan Taha, Sinan Güneş’i ceza alanına girerken faulle durdurdu. Topun başına yine Sinan Güneş geçti. Sert şutunu kaleci Uluhan güçlükle topu kornere yumrukladı.
Dk. 26: Sinan Güneş’in ara pasıyla ceza alanına giren Murat Çağlar’ı Yozgat temsilcisinden Ahmet yere indirdi. Karşılaşmanın hakemi Deniz Çalışkan devam kararı vermesi üzerine Kırşehirsporlu futbolcuların penaltı itirazı sonuç vermedi. 
Dk. 27 (GOL): Sinan Güneş sağdan indi ve topu Yemenoğlu Yozgatspor ceza alanına gönderdi. Savunmaya çarpan top Onur Çifçioğlu’nun önüne düştü. Onur Çifçioğlu, kalecinin kalesini terk ettiğini görerek yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek Kırşehirspor’u 1-0 öne geçirdi. 
Dk. 29: Emre Can sağdan topla birlikte çıktı. Ceza alanına ortaladığı topuyla Furkan Çırakoğlu buluştu. Furkan Çırakoğlu’nun sert şutu yandan auta çıktı. 
Dk. 33: Kırşehirspor, Hasan Güler ile akın geliştirdi. Soldan inen Hasan Güler, topu ceza alanına kesti. Önce Sinan Güneş, ardından Ahmet Yavuz ve Furkan Çırakoğlu vurdu. Üç şut da savunmaya tehlikeyi uzaklaştırdı. 
Dk. 39: Furkan Çırakoğlu’un pasıyla buluşan Sinan Güneş, ceza alanına yaklaştı ve şutunu çekti. Kaleci Uluhan, tehlikeyi iki hamlede önleyebildi. İlerleyen dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermeyince, ilk yarı Kırşehirspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Kırşehirspor, ikinci yarıya farklı bir onbir ile çıktı. 
Dk. 57: İlhan Özbay’ın serbest vuruşta kullandığı topa, altı pasta Emre Yılmaz kafayı vurdu. Kaleci Uğur, topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. 
Dk. 62 (GOL): Emre Yılmaz sağdan indi ve topu ceza alanına gönderdi. Kaleci Uğur Demir zamanında çıkmayınca, araya giren Hakan Uğur, topu filelere gönderdi: 1-1. 
Dk. 73: Jansen, soldan ortaladı. Topla buluşan Enduio, ceza alanına girerken sert vurdu. Top üst direğin üzerinden auta gitti. 
Dk. 74 (GOL): Ozan Efe’nin pasıyla buluşan Enduio, kaleciyi çalımladı ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1. 
Dk. 82: Kaan’ın pasıyla rakip sahaya inen Servet, topa sert vurdu. Direği sıyıran top auta çıktı. 
Dk. 84 (GOL): Kırşehirspor, Kaan ile atak geliştirdi. Kaan, ileri çıkan Enduio’yu topla buluşturdu. Enduio, kendinin ikinci ve takımın üçüncü golünü kaydetti: 3-1. 
Karşılaşmanın kalan kısmında başka gol olmayınca, Kırşehirspor, dördüncü hazırlık maçında Yemenoğlu Yozgatspor’u 3-1 yendi.

ÖZKAN’DAN DEĞERLENDİRME

Müsabaka sonrasında maçı değerlendiren Yemenoğlu Yozgatspor Antrenörü Polat Özkan, Bölgesel Amatör Lig’in tecrübeli ve iyi takımlarından Yeşil Kırşehirspor ile oynadıkları maçın kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini söyledi. Eksik ve hatalarını tespit etmeleri için şartların çok uygun olmasının kendilerini gerekli önlemleri almaya sevk ettiğini dile getiren Özkan, ‘’İlk hazırlık maçı olması 7 gün birlikte olduğumuz bir çoğu transfer olan bir birini daha doğru düzgün tanımayan takımımız oldukça iyi performans sergiledi. Maçtan bir gün önce günü çift idmanla kapattık. Oldukça ağır idmanlar sonrası böylesine güçlü ve tecrübeli takım karşısında etkili futbol oynamak ve bir çok gol pozisyona girmek beni oldukça mutlu etti. Bu sene sahada agrasif futbol oynayan koşan basan iyi top yapan ve sürekli hücumu düşünen bir takım göreceksiniz. Günümüz modern futbolun gereksinimlerini sahada uygulayacağız. Ligimiz amatör düşüncemiz profesyonel olacak’’ dedi.

Editör: TE Bilişim