Futbol, Satranç, Boks ve Sosyal Etkinlikler gibi bir çok dalda öğrencilere hizmet veren Boğazlıyan Şeker Fabrikası, Boğazlıyan Şekerspor Kulübü ve Boğazlıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri "Şeker Gibi Yaz Okulu" yaz tatili döneminde öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyorlar.
Boğazlıyan Şeker Fabrikası, Boğazlıyan Şekerspor Kulübü ve Boğazlıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün beraber düzenlediği Yaz Okulu organizasyonu hız kesmeden devam ediyor. Gerçekleştirilen Yaz Okulunda Futbol, Satranç ve Boks gibi önemli spor dalların bir çok yetenekli çocuklar eğitim görüyor. Boğazlıyan ilçesinde her yaz ayında düzenlenen ve adeta geleneksel hale getirilen Yaz Okulu binlerce spor aşkını içinde taşıyan çocuklara eğitim veriyor. Düzenlenen Yaz okulunda Futbol başta olmak üzere Satranç ve Boks dallarında da eğitim vermeyi sürdürüyor.
Katıldıkları Yaz Okulunda kendi yaş gruplarında kendi seçtikleri spor dallarında her gün hocalarının eşliğinde çalışmalarına devam eden bir çok yetenekli gençler burada aldıkları eğitim ve çalışmalarla beraber ilerleyen yıllarda kendi dallarında başarılı bir sporcu olmak adına büyük çaba göstererek hocalarının dediklerini harfiyen yerine getirmek adına da canla başla çalışıyorlar.
Futbol dalında olduğu gibi Boks dalında da başarılı olan ve bir çok yetenekleri Türk Sporuna kazandıran Boğazlıyan Şekerspor kulübü yeni sezon öncesinde Yaz Okulunda hizmet veren Satranç dalında da bir kulüp olarak burada da başarılı sporcular yetiştirmek ve çıkarmak istiyor.
Yaz okulunda düzenlenen Satranç kategorisine de yoğun ilgi gösteren öğrenciler burada arkadaşlarıyla hem keyifli dakikalar geçirirken hem de Boğazlıyan Şekerspor Satranç takımının bir oyuncusu olmak üzere de bütün yeteneklerini sergilemeye çalışıyorlar.

Editör: TE Bilişim