Bölgesel Amatör Lig’den düştükten sonra kadrosunu büyük ölçüde koruyan ve yaptığı transferlerle hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirleyen Sorgun Belediyespor lige Boğazlıyan Şekerspor’u 8-1 yenerek başladı. Ardından ilçenin bir diğer takımı Sorgun Gençlikspor’u 5-0 mağlup eden Sorgun Belediyespor, Çekerek Belediyespor’u da 8 golle geçmeyi başarmıştı. Rakipleri karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen ve kalesinde çok az tehlike yaşayan Sorgun Belediyespor üç hafta sonunda elde ettiği farklı galibiyetlerle zirvedeki yerini koruyor. Hafta sonunda yapacakları Yerköy İdman Yurdu karşılaşması içinde çalışmalarına ara vermeden devam eden Sorgun Belediyespor bu karşılaşmadan da 3 puan alarak zirvedeki yerini bırakmak istemiyor. 
Diğer yandan Yerköy İdman Yurdu'da ligin ilk haftasında karşılaştığı rakibi Çandırspor'u 3-0, 2'nci haftada Yozgat Çamlıkspor'u 4-1 ve geçen haftada rakibi Yozgat SHÇEK''i 5-0'lık skorlarla geçerek zirve yarışından kopmadı. Hafta sonu kendi sahasında ve seyircisi önünde Sorgun Belediyespor'u konuk edecek olan Yerköy İdman Yurdu'da sahadan galip ayrılarak zirveye adını yazdırmayı planlıyor. 
Her iki takımında puan kaybına tahammülü yok. Bugün saat 13:00'da başlayacak olan ve Yerköy İlçe Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşma büyük ilgi odağı olmuş durumda. 
Bu maçın skorunu Yozgat spor camiası içinde en fazla merak eden bir diğer kulüp ise İl Özel İdarespor. Tıpkı rakipleri gibi ilk üç haftayı galibiyetle kapatan ve 9 puanla zirvenin ortağı olan İl Özel İdarespor bu haftaki rakibi Yozgat SHÇEK karşısında 3 puan alır ve Sorgun Belediyespor-Yerköy İdman Yurdu, karşılaşmasından beraberlik çıkarsa zirvenin sahibi olacak.

Editör: TE Bilişim