Hipodromlarda koşan ünlü yarış atları, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli köyündeki çiftlikte yetiştirilip, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yarışlara katılıyor.
1997 yılında 50 dekar arazi üzerine kurulan çiftliğe getirilen ünlü yarış atları damızlık olarak beslenip tayları büyütülerek tekrar yarışlara katılıyor. Mehmetbeyli köyündeki yarış atı üretme çiftliğinde görevli at bakıcısı Metin Satış, 30 yılı aşkın bir süre yurt dışında Suudi Arabistan'da Kral Abdullah'ın atlarını yetiştirdiğini ifade ederek, "Mehmetbeyli köyünde Arap atı yetiştiriyoruz. Çiftlikte damızlık yarış atları var, yılda ortalama 6-7 tane yarış atı yetiştirip Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illere gönderiyoruz. Orada 6 ay gibi bir süre eğitildikten sonra yarışlara katılıyor'' dedi.
At bakmanın çok zor olduğunu belirten Metin Satış, "Atlara adeta bir bebek gibi bakıyoruz. Bebekle nasıl ilgileniyorsak, bu atlarla da öyle ilgileniyoruz. Çiftliğimiz, vatandaşların büyük ilgilisini çekiyor. Hafta sonları çok sayıda at sever vatandaşlar gelip atlara bakıyor, onları izliyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim