Geçtiğimiz hafta sonu konuk ettiği Yeni Altındağ Belediyespor’u 3-1’lık net bir skor ile yenerek şampiyonluk yolunda umut tazeleyen kırmızı siyahlı ekip, Hacılar Erciyesspor karşısında bütün umutlarını yitirdi. Ligde hiçbir avantajı kalmayan Hacılar Erciyesspor karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkan kırmızı siyahlı ekip, rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine karşılık skoru koruyamadı.
Müsabakaya hızlı başlayan temsilcimiz 18. dakikada son haftaların formda ismi Selim Öztürk ile 1-0 öne geçti. Uzun süre rakibi Hacılar Erciyesspor karşısında oyunu 1-0 önde götüren Yozgatspor 41. dakikada Muhammed Gökhan Öztürk’ün attığı golle yıkıldı. İlk yarısı 1-1 tamamlanan müsabakanın ikinci yarısında ev sahibi ekip oyuna hızlı başlayan taraf oldu. 54. dakikada Emre Aydın’ın attığı gol ile Yozgatspor karşısında 2-1 öne geçen ev sahibi ekip Hacılar Erciyesspor’un bu üstünlüğü sadece 5 dakika sürdü. 59. dakikada Yozgatspor’un golcü ismi Hakkı Tosun sahneye çıktı ve Hacılar Erciyesspor karşısında skoru eşitledi: 2-2. 
Bu dakikadan itibaren rakip kalede gol arayan kırmızı siyahlı ekip bulduğu pozisyonlardan yararlanamazken 89. dakikada müsabaka hakemi Hacılar Erciyesspor ceza alanı içerisinde yaşanan bir pozisyon sonrasında Yozgatspor lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan kırmızı siyahlı ekibin tecrübeli oyuncusu Hakkı Tosun, meşin yuvarlağı fileler yerine direğe nişanladı. Direkten dönen topu bir kez daha Yozgatsporlu oyuncular tamamladı, meşin yuvarlak bir kez daha direkten döndü. 
Kırmızı siyahlı ekip 89. dakikada bu pozisyondan yararlanamayınca, liderlik hesapları da suya düştü. 90 dakika sonrasında iki takımda 2-2’lik skor ile puanları paylaşırken, Yozgatspor’un matematiksel olarak ta liderlik şansı ortadan kalktı. 
Kırmızı siyahlı ekip aldığı bu bir puan ile puanını 41’e yükseltirken, ligin bitimine iki hafta kala lider Zara Belediyespor’un 7, ikinci sırada yer alan Yeni Altındağ Belediyespor’un ise 6 puan gerisinde kaldı. Yozgatspor kalan iki maçını kazansa bile lider Zara Belediyespor’un 1 puan, gerisinde kalıyor ve umutları matematiksel olarak ta bitiyor. 

Editör: TE Bilişim