2015-2016 U-19 Türkiye Şampiyonası 1'nci kademe karşılaşmalarında bir üst tura çıkabilmek için Yozgat'ta mücadele edecek olan takımlar için dün Yozgat ASKF'de kura çekimi gerçekleştirdi. 
Ankara Etimesgutspor, Ankara TKispor, Nevşehir Telekomspor, Sivas Demirspor, Kayseri Kocasinan Şimşekspor ve Kırıkkale MKE Mühimmatspor'un mücadele edeceği U- 19 müsabakalarında çekilen kuralar sonrasında A grubunda Ankara Etimesgutspor, Nevşehir Telekonspor ve Kayseri Kocasinan Şimşekspor kulübü B grubunda ise Sivas Demirspor, MKE Kırıkkale Mühimmatspor ve Ankara TKİspor mücadele edecek. Turnuvanın bugün oynanacak olan ilk karşılaşmalarında Etimesgut Belediyespor, Nevşehir Telekomspor ile saat 14:00'da Bozok Şehir Stadyumu'nda Sivas Demirspor, MKE Kırıkkale Mühümmatspor ile yine saat 14:00'da Bozok dış sahada karşı karşıya gelecekler.
Yozgat’ta yapılacak olan U19 Türkiye Şampiyonası birinci kademe grup müsabakalarının fikstür toplantısı öncesinde kısa bir konuşma yapan Yozgat Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç, gruplarda mücadele edecek olan bütün takımlara başarılar diledi. Son yıllarda bir çok alt yapı liglerinin Türkiye Şampiyonalarının grup müsabakalarının Yozgat’ta yapıldığını hatırlatan Karakoç, ‘’Bu Yozgat adına güzel bir gelişme. Bizler Futbol İl Temsilciliği ve Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak, ev sahibi olarak ilimizde mücadele edecek olan takımlarımız için en iyi misafirperverliği göstermeye gayret gösteriyoruz. Hem federasyon hem de futbol takımlarının yöneticileri bizlerin göstermiş olduğu bu gayreti boş çevirmiyorlar ve ilimize böylesine güzel büyük turnuvaları gönderiyorlar. Bu tip turnuvaların Yozgat’a gelmesi ilimizin spor turizmini hareketlendiriyor ve bütün esnafımıza ve Yozgat halkına büyük katkılar sağlıyor. Ben U19 Türkiye Şampiyonası birinci kademe grup müsabakalarında mücadele edecek olan takımlarımızın tamamına başarılar diliyorum. Müsabakalar Pazar günü sona erecek. Pazar gününe kadar maçlarımızın bir kısmı Bozok Stadı çim sahasında bir kısmında dış sahada oynanacak. Çim sahada oynayacak olan takımlarımızı kura ile belirledik. Ayrıca Pazar günü oynanacak olan final müsabakamız da çim sahada oynanacak. Oldukça zevkli geçmesini beklediğimiz U-19 müsabakalarına bütün Yozgat halkını davet ediyoruz. Bu müsabakalar ile Yozgatlı dört gün boyunca futbola doyacak düşüncesindeyim’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim