“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir” diye başlayan mesajında Başer; “94 yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan Meclisimiz, destansı bir mücadele sonucunda İstiklal Savaşımızı başarıya ulaştırmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur” ifadelerine yer vredi.
Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesi olduğunu kaydeden Başer; “Bu bayram sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk milletinin ve devletinin geleceğisiniz. Sizler milletimiz için sevinç ve ümit kaynağısınız.
    Özgürlük ve bağımsız duygularımız pekiştiren, barış dirlik ve düzen içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koyan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, tüm vatandaşlarımıza ve sevgili çocuklarımıza en içten duygularımı, selam ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.   

Editör: TE Bilişim