Yönetimde ve tenik ekipte yeniliğe giden Yimpaş Yozgatspor’un yüzü bu haftada gülmedi. Kendi evinde Orhangazispor’u misafir eden Yimpaş Yozgatspor iyi oynadığı futbola rağmen neticeye ulaşamayınca 1-2’lik mağlubiyete boyun eğdi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup temsilcisi Yimpaş Yozgatspor 25. haftada evinde Bursa temsilcisi Orhangazispor’u konuk etti. Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin, İl Defterdarı Mustafa Işık’ın da protokol koltuğundan izlediği karşılaşmaya bin civarında taraftar tezahüratlarıyla destek verdi.

            Karşılaşma öncesinde Kulüp Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ve yönetimini tribüne çağıran taraftarlar şampiyonluk isteklerini ilettiler. Önümüzdeki sezon için şampiyonluk sözü isteyen taraftarlara Halil İbrahim Yılmaz, tribünlere koşarak söz verdi. Daha sonra Vali Necati Şentürk’ü ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’e tezahürat eden taraftarlar takıma destek istediler.

            Saat 13.30’da Bozok Şehir Stadyumu’nda başlayan karşılaşmaya Yozgatspor; Ersoy, İrfan, Ahmet, Eray, Çetiner, Veli, Doğan, İbrahim, Hasan, Gökhan, Sinan onbiri ile çıkarken Orhangazispor; Onur, Mustafa, Niyazi, Semih, Mesut, Barış, Mahir, Aytaç, Göksel, Sehan, İlhan onbiri ile sahadaki yerini aldı. Karşılaşmayı İstanbul Bölgesinden Orta hakem Erdem İren ve Yardımcıları Ferhat Yiğit, Tuncay Çalıkoğlu, Hakan Tezcan yönetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

            İlk yarıya hızlı başlayan Yimpaş Yozgatspor sağ kanatta başlattı ataklarla ilk yirmi dakika Orhangazi savunmasına zor anlar yaşattı. Gökhan ve Hasan’la gol arayan Yimpaş Yozgatspor ilk yarıda oyunu rakip sahada oynarken 42. dakikada rakibine yaptığı faulden dolayı Eray Şekerci sarı kart gördü. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sona erdi. İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlayan siyah-kırmızılı ekipte sakatlanan Sinan’ın yerine oyuna Ali İhsan dahil oldu. İkinci yarıya daha etkili başlayan ekip Orhangazispor oldu. Rakibini önde karşılamaya çalışan Yimpaş Yozgatspor 63. dakikada yan topa yükselen Göksel’e engel olamadı.

            Defansın arasından yükselerek topa kafayla vuran Göksel deplasmanda takımını 0-1 öne geçirdi. Golün ardından Yozgatspor’da  Gökhan ve Hasan kenara alınarak oyuna Genç Apdullah ve Emrullah dahil edildi. Oyuncu değişikliğinin ardından yüklenmeye devam eden Yimpaş Yozgatspor 77. dakikada Ali İhsan’ın attığı golle eşitliği yakaladı. Karşılaşmada normal süreye 4 dakika oynanılmamış süre eklendi. Uzatmalarda karambolden attığı golle öne geçen Orhangazispor karşılaşmadan 1-2 galip  ayrıldı.

            Karşılaşma genelinde iyi bir futbol sergilediklerini ancak gol yolunda yetersiz kaldıklarını ifade eden Teknik Direktör Hayrettin Gümüşdağ, “ Takımımı yeni tanıyorum ama bu bizim için bir mazeret değil. Kötü bir futbol yoktu sahada fakat karşılaşmaya iyi başlamışkın golde atabilseydik skor çok farklı olabilirdi.

            Takımı maç içerisinde çözmeye çalıştım rakibin zaaflarına göre oyuncu değişikliğine gittik ancak defansta verdiğimiz iki hatadan dolayı kalemizde gol gördük.

            İleri de ise elimize geçen fırsatları gole dönüştüremedik. Bu mağlubiyetten dolayı üzgünüz ancak bu hayatın sonu demek değil ve moralleri bozmanında hiç zamanı değil. Daha çok çalışıp haftaya deplasmanda evimizde kaybettiğimiz puanlarımızı almaya çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim