“SEZONA TALİHSİZ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK” 
Taraftar, yönetim, basın ve şehir olarak bir bütünleşme yakaladıklarını belirten Akgün, camianın bu bütünleşmesine rağmen takımın sezona talihsiz bir başlangıç yaptığını dile getirdi. Akgün: “Yozgatspor 1959 FK 2016-2017 futbol sezonuna talihsizliklerle başladı. Bu talihsizlikler hala devam ediyor. Kulüp üzerinde anlam veremediğim şekilde bir mental problem olduğunu düşünüyorum. Bu mental probleminde oyuncular üzerinde yoğun bir baskıya dönüştüğünü ve sahaya yansıdığını gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu. 

“BU SONUÇLARI HAK ETMİYORUZ” 
Kulüp olarak maddi ve manevi olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını anlatarak açıklamalarına devam eden Asbaşkan, “Şu anda kulüp olarak maddi yada manevi herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Taraftarlarımız elinden gelen bütün desteği vermeye devam ediyorlar. Yozgat basınından Yozgatspor’a ciddi bir şekilde destek alıyoruz. Tam manası ile camia olarak bir bütünleşme içerisine girdik. Alınan kötü sonuçlar sonrasında sorunların nerden kaynaklandığını araştırmaya devam ediyoruz. Ama ne bu takım nede bu şehir yaşanılan mağlubiyetleri hak etmiyor” dedi.
 “SANKİ BİRİLERİ BİR ŞEKİLDE BU TAKIMIN BAŞARISINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR” 
Sezon başından bu yana hakem hatalarının oynadıkları karşılaşmaların sonuçlarına büyük etkiler yaptığını ve Yozgatspor’un başarısının önüne geçilmek istendiğini hissettiklerini dile getiren Akgün: “İlk 6 haftada ciddi derecede hakem hatalarına maruz kaldık. Sanki birileri bir şekilde bu takımın başarısını engellemeye çalışıyor. Bu sorunlar yetmezmiş gibi sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu unutan yönetimlerle karşı karşıya geliyoruz ki bunun en açık örneğini son Altındağ Belediyespor karşılaşmasında yaşadık. Ankara’da yaşadığımız olayları BAL’ın amatörlüğüne veriyoruz. Biz kulüp olarak, Yozgat olarak, futbol olarak BAL’da profesyonel işler yapmak istedik ama bulunduğumuz lig bu profesyonelliği kaldırmadı.” ifadelerini kullandı.

 “HEDEFLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYİZ”
Yozgatspor’un geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de hedeflerinin hep büyük olacağını ve bu camianın başında hangi yönetici olursa olsun bu hedeflerden asla vazgeçmeyeceğinin altını çizen Asbaşkan: “Yozgatspor’un hedeflerinden vazgeçecek bir camia olmadığını herkes görecek. Evet liderle olan puan farkı çok ama futbol enteresan bir spor. Biz hala belirlediğimiz hedefe ulaşma gayreti ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sezonun ilk yarsında kalan karşılaşmalarımızı kazanarak devre arasında gereken transfer çalışmalarını da yapıp ikinci yarıya bambaşka bir başlangıç yapacağız. Bundan sonra sezonun ilk yarısında alınacak bir mağlubiyet ne bu takıma, ne taraftara, nede bu şehre yakışmaz. Yeni teknik heyetimizin de göreve başladıktan sonra başarıya ulaşmak için zamana ihtiyacı vardı. Ama artık bu zamanında dolduğunu düşünüyorum. Bu hafta sonu oynayacağımız Kazan Belediyespor mücadelesini kazanarak bir seri yakalayacağımızı ümit ediyorum.” açıklamalarını yaptı.

Editör: TE Bilişim