Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda oynadığı Kayseri temsilcisi Talasgücü Belediyespor maçının provasını yapmak için gittiği Bozok Stadına alınmayan ve antrenmanını tesislerinde yapmak zorunda kalan kırmızı siyahlı ekibe Yozgat basını destek vermiş ve Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu tavrını kamuoyuna ‘Yozgatspor stada alınmadı’’ gibi başlıklarla duyurmuştu. 

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olaya Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, bir hafta sonra cevap verme ihtiyacı duydu. Makamında düzenlediği basın toplantısında da takımın stada alınmama sebebini kale direklerine bağlayarak suçluyu kale direği ilan etti. 

Basın toplantısında kendisinin bir suçunun olmadığını anlatan Güneşer, ‘

’Bizim amacımız sahamızı daha iyi bir şekilde Yozgatspor’un yapacağı müsabakalara hazır hale getirmektir. 16 yıl önce sahaya alınan kale direğinin, yeni alınan kale direkleriyle değişmesi sırasında, kale direklerinin oynaması neticesinde, saha kullanılamaz durumda. İşçiler bu arada takımın sahaya geleceğini hesap edemeden, durumu da biz ilgililerle de paylaştığımız halde sahayı kullanılamama durumu olmuş. Ama bu kamuoyu ve takımımıza yanlış aktarılmış. Bizim amacımız kamuoyundaki gibi takımı sahaya almama değildir. Kesinlikle öyle bir amacımız olamaz. Bizim amacımız sahayı onlara en iyi şekilde ayarlamaktır. Bizim sahamızın zemini bazı süper lig ekiplerinden bile daha iyi durumda. Amacımız takım daha iyi bir zeminde oynasın diye’’ dedi. 

Güneşer, düzenlediği basın toplantısında şu görüşlere yer verdi: ‘’Malumunuz ilimizde bir tane şehir stadı var. 1959 yılında yapılmış ve daha sonra çeşitli tadilatlarla günümüze kadar gelmiş ve günümüzde de ilimizin tek temsilcisi olan Yozgatspor’a hizmet etmektedir. Her hafta kulüp kendi sahasında antrenmanlarını yapmakta fakat istedikleri zamanda ter ya da çift kale idmanlarını haftada bir gün bizim stadyumumuzu kullanmaktalar. Geçtiğimiz hafta yanlış bir uygulama ya da yanlış anlaşılma yüzünden bir takım olaylar yaşandı. Burada kesinlikle kurumumuzun bir art niyeti ve kastı söz konusu değildir. Bununla birlikte yazın tadilata alıyoruz ve bakım yapıyoruz. Beş personelimiz orada görev yapıyor. Olay tamamen yanlış anlaşılmadır. Olayın aslı budur. Bunun dışında herhangi bir art niyet ve kasıt yoktur.


TOPU GENEL MÜDÜRLÜĞE ATTI!

Gazetelerde yer alan Yimpaş Yozgatspor’un gelirlerine icra yoluyla el koyarak takımın düşmesinde pay sahibi oldu haberleri için de bir açıklama gereği duyan Güneşer, topu Genel Müdürlüklerine attı. Güneşer, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

‘’Bizim daha önce Yimpaş Yozgatspor adında bir takımımız vardı. Bu takım maalesef önce BAL’a daha sonra da alt lige düştü ve artık liglerde mücadele etmiyor bu takım. Üçüncü ligden BAL’A düştüğü sene, borcundan dolayı sanki il müdürlüğümüzün bir müdahili ve suçu varmış gibi basında böyle haberler çıktı. Olayın aslı BAL’a düşen bu takım daha öncesindeki borçlarından yani, 3 veya 5 sene önceki borçlarından dolayı, bizim müdahilimiz ve bilgimiz olmadan genel müdürlüğün kendi inisiyatifiyle kulübün,  SPOR TOTO veya diğer gelirlerinden kesilmesi olayıdır. Bizimle ilgisi yoktur. Bizim bütün stat ve salonlarımız genel müdürlüğündür ve bize sadece kullanım hakları verilir.  Takımlarımızla da her sene sözleşme yapılır ve genel müdürlük kontrolünde takımlar buraları kullanır.’’

Editör: TE Bilişim