Türkiye'nin tam ortasında, ormanlık alanların şehir merkezinin bahçesi konumunda, 1400-1700 rakımıyla oksijen deposu Yozgat'ın spor turizminin merkezi haline getirilebilmesine yönelik proje hazırlanması ve yatırımcıların konaklama tesisi inşa edebilmesi için hazırlıklara başlandı.
Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yapımı devam eden Kirazlı-2 Göleti çevresindeki 'Spor Vadisi' projesini inceledikten sonra, Musabeyli projesinin devreye girmesiyle birlikte tamamen devre dışı kalacak olan Kirazlı-1 Göleti bölgesini gezdi. Başer, Kirazlı-1 Göleti'nden Cehirlik ve Çeşka Kalesi bölgesine giden yollar ile göleti çevreleyip, Bilal Şahin Kültür Merkezi önündeki yola uzanan yolun çok amaçlı pist olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Yüzme Havuzu'nun bulunduğu bölgeden Kirazlı-1 Göleti'ni çevreleyen yolun Atletizm pisti yapılabileceğini kaydeden Başer, ''Cehirlik ve Çeşka Kalesi istikametine giden yollar ıslah edilip bisiklet ve motosiklet pisti haline dönüştürülebilir'' dedi.
Bunun dışında aynı bölgede 5 yıldızlı bir otelin kurulup, Kirazlı-2 Göleti'nin bulunduğu bölgeye doğru çam ağaçları arasından yürüyüş yollarının açılabileceğini kaydeden Başer, ''Böylece Spor Vadisi ile diğer yollar birbirine entegre edilmek üzere ortaya geniş ve birden fazla sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanlar tesis edilmiş olacaktır. İlgili bakanlıkla görüşerek, Kirazlı-1 Göleti ile Çeşka ve Cehirlik yollarını kapsayan bir teknik inceleme yapılıp, sonrasında da projelendirme çalışmasını isteyeceğiz'' diye konuştu.
Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat'ta kurulmakta olan tesisler ve buna ilave yeni tesislerin devreye girmesiyle birlikte Turizm Bakanlığı destekli 5 yıldızlı bir otelin tesisinin de mümkün olabileceğini, bunun için turizme yönelik faaliyette bulunan işadamlarıyla görüşmelerin yapılabileceğini kaydetti. Başer, ''Yozgat'ın elinde bulunan bu önemli turizm alanlarının ekonomiye kazandırılması gerekir. Bundan Yozgat ve Yozgat insanı da ciddi anlamda iş sahibi olup, ekonomik yönden de gelir düzeyini yükseltecektir. Yozgat'ta her yıl yaz döneminde sportif kamp amaçlı yapılacak konaklamaların sağlayacağı hareketlilik ve getirisi beraberinde yeni iş olanaklarını da sağlayacaktır. Bu konuyu ciddi bir şekilde takip ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim