“Kurum olarak bakanlığımız tarafından hazırlanan projeler kapsamındaki faaliyetlerimiz sürüyor. Bu yıl gençlik kamplarına 250 gencimiz gönderildi. Şehirler ve kültürler projesi kapsamında 160 gencimiz Çanakkale ve Edirne’yi gezme imkanı buldu. Okulların tatil olmasıyla birlikte başlattığımız değerler eğitiminde ise 230 öğrencimiz eğitimlere katılmıştır. Burada asıl amaç, çocuklarımızı spora yönlendirmek, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamaktır. Değerler eğitiminde 230 öğrencimiz hala faaliyetlerimize katılmaktadır” dedi.

Gençlik merkezine 10 bin 250 gencin üye olduğunu ve bunun 8 binin üzerindeki üyelerinin aktif üye gençlik merkezlerinden yararlandığını vurgulayan Güneşer, “Bu konuda gençlik merkezimiz 81 il arasında ilk 20 içerisinde yer almaktadır. Gençlik merkezimiz 52 branşta kurs açabilmektedir. Gerekli olan 12 kişi bir araya geldiğinde gençlerimizin istediği kursu açabiliyoruz. Gençlerimiz açtığımız bu kurslardan yararlanabiliyor. Yaz spor okullarına ise bu yıl 7 bin öğrenci kayıt yaptırarak, açılan kurslardan yararlanmaktadır ” diye konuştu.

Yozgat’a yeni bir gençlik merkezi yapılacağını ve ihalesinin yapıldığını ifade eden Güneşer, “Gençlik merkezimiz spor vadisinde yüzme havuzunun bulunduğu alanda yapılacak. Spor salonlarımızda tadilat çalışmaları başladı. Güreş Eğitim Merkezimize çürük raporu verildiği için, güreş eğitim merkezimiz için yeni yer arayışımız sürüyor. Amacımız, gençlerimize en iyi hizmeti sunmak, onlara sporu sevdirmek, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Basın toplantısına Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz’da hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim