Bu iki kamp merkezine gitmek isteyen gençlerin en kısa zamanda şahsen Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’ne müracaat etmeleri istendi. 

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz,

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelindeki gençlere yönelik gençlik kamplarının düzenlendiğini söyledi. Haziran ayında başlayan gençlik kamplarına Yozgat’tan 2 bin başvurulun olduğuna dikkat çeken Sapmaz, ‘’Bakanlığımız her yıl ilimiz gençlik merkezine kamp başvuru sayısına oranla kontenjan ayırmaktadır. Gençlik merkezimize bu yıl yapılan yaklaşık 2 bin başvuru karşılığı olarak da 260 kontenjan ayrılmıştır. Yozgat Gençlik Merkezi olarak bugüne kadar toplamda 160 gencimizi Mersin, Kastamonu, Hatay, Osmaniye, Kırşehir ve Antalya illerinde bulunan Bakanlığımıza ait kamp yerlerine gönderdik. Her grubumuzda 10 öğrenci gidecek. 13-15 yaş altındaki öğrencilerimiz deniz kamplarına katılacaklar, 15 yaş üzeri öğrencilerimiz ise doğa kamplarına katılacaklar. Duyurularımızı başvuru döneminde okullarımızda yapmıştık ve gençlerimiz başvurularını yapmışlardı. Gençlerimiz gittikleri yerlerde kamp yaparken bunun yanı sıra da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyorlar’’ dedi.

Yozgatlı gençler için son bir fırsatın daha olduğunu anlatan Sapmaz, ‘’Gençlerimize Kastamonu ve Isparta’da yeni bir fırsat verildi. Bakanlığımız; başvuru döneminde gecikip başvuru yapamayan gençlerimiz için bir fırsat tanıyarak ilimize bayan gençlerimize yönelik Kastamonu ve Isparta illerinde yapılacak olan kamp için kontenjan ayırdı. 9-15 Ağustos’ta yapılacak olan ve sınırlı sayıda kontenjanımız olan bu iki kampımıza gençlerimiz gençlik merkezimize şahsen müracaat etmelidir’’ diye konuştu. 

Gençlik kamplarının tanımını da yapan Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, şöyle konuştu;
‘’Gençlik Kampları; gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir. Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır. Gençlik kampları 12 – 15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 16 – 22 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir.’’

Editör: TE Bilişim