Orta hakem ve yardımcılarının oldukça kötü bir yönetim gösterdiği maça, şiddetli yağmura rağmen ilgi çok büyüktü.
Karşılıklı tribünleri dolduran taraftarlar, 90 dakika boyunca takımlarına destek vermeye çalıştılar. Yağmurun şiddetini artırması üzerine birçok taraftar araçların içinden maçı izlemeye çalıştılar.
Hakemin başlama düdüğü ile birlikte maça hızlı başlayan takım temsilcimiz Sorgun Belediyespor oldu.
2. Dakikada sol çizgide topu kapan Yasin, hızla ceza sahasına girerek ortasını yaptı, topa Ömer ve Emre hareketlendi, ancak maçın yardımcı hakemi pozisyonu ofsayt gerekçesiyle devam ettirmedi.
Hemen bir dakika sonrasında Sorgun Belediyespor yine sol kanattan bindirdi. Yasin aldığı topla hareketlenerek ceza sahası yan çizgisine yaklaşınca ortaladı. Emre yükseldi, ancak kafayı iyi vuramayınca top yandan dışarı gitti.
Maçta dakikalar 4 ü gösterirken, bu kez Metin soldan bindirdi ve ceza sahası içerisine topu kesti, Emre yükseldi kafayı vurdu, Kaleci Cengiz iki hamlede topun sahibi oldu.
Sorgun Belediyespor, 9. Dakikada bu kez sağ kanattan Feyyaz ile atağa kalktı. Bu oyuncunun güzel ortasına iyi yükselen Emre kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
Konuk ekip Atakum Belediyespor ilk atağını 28. Dakikada geliştirdi. Bu dakikada topu önünde bulan Emrullah sert vurdu, kaleci Erkut topu kornere çeldi.
Maçta dakikalar 29’u gösterirken, Sorgun Belediyespor’un geliştirdiği komsine bir atakta, topu alan Metin, ceza sahasına girdi, tam kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, arkadan gelen Ferdi tarafından düşürüldü. Maçın orta hakemi Erhan Altaş tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Metin Tlle kullandı, kaleciyi sola yatırıp, sağ köşeden meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Maçın ilk yarısının kalan dakikalarında maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Her iki takımda kalan dakikalarda gol atamayınca ilk yarı Sorgun Belediyespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın ikinci yarısının başlama düdüğü ile birlikte atak geliştiren Atakum Belediyespor’un bu atağı ceza sahası ön çizgisinde faulle kesildi. Kazanılan serbest vuruşu, Okan kullandı, baraja çarpan top kornere çıktı.
İkinci yarıya biraz daha istekli başlayan taraf Atakum Belediyespor oldu.
İkinci yarının 4. Maçın 49. Dakikasında bu kez Hakan ceza sahası dışından şansını denedi, attığı şut kaleci Erkut’ta kaldı.
Bu dakikadan sonra yağmurun şiddetini artırmasıyla top orta sahada  döndü durdu.
Her iki takımda atak geliştiremeyince, taraftarlarda stat çevresindeki araçlara binerek maçı araçlardan izlemek zorunda kaldılar.
77. dakikada Sorgun Belediyespor’un kazandığı korner atışını Hanifi kullandı, Emre ceza sahası içinden iyi yükselerek kafayı vurdu, maşin yuvarlak az farkla auta gitti.
80 Dakikada konuk ekipten Emrah’ın ceza sahası içerisine ortaladığı topa Hasan dokunamadı, Selim topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
82. Dakikada gelişen Sorgun Belediyespor atağında topla ceza sahası içerisinde buluşan Serhat Göçen düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.
Golün sevincini formasını çıkararak kutlayan Serhat’ı maçın hakemi sarı kart ile cezalandırdı.
86. Dakikada konuk ekibin geliştirdiği atakta ceza sahasına ortalanan topa Kahraman kafayı vurdu, top üstten auta gitti.
Maçta başka gol olmayınca, Sorgun Belediyespor maçtan üç puan ile ayrılarak puanını 43 e çıkardı. İkincilik mücadelesi veren rakipleri Çarşambaspor ve Fatsa Belediyespor’un berabere kalarak puan kaybetmelerinin ardından Sorgun Belediyespor ile Çarşamba arasındaki fark 3 puana, Fatsa Belediyespor ile arasındaki fark ise 5 puana çıktı.

Editör: TE Bilişim