Sorgun Stadyumu yanında düzenlenen güreş müsabakalarına18 Başpehlivan olmak üzer yaklaşık 100 güreşçi katıldı, müsabakalar sonunda Hasan Cengiz rakiplerini yenerek başpehlivan oldu.
Müsabaka öncesi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Milli Güreşçi Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp’i altın ile ödüllendirdi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Dünya Şampiyon Rıza Kayaalp’ten olimpiyat şampiyonluğu beklediklerini söyledi. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ata sporu güreşin yıllardır Sorgun ve çevresinde yapıldığını belirterek, “Özellikle ilçemizde 6 yıldır Gurbetçiler Şöleni adı altında Kırkpınar pehlivanlılarını davet ederek burada yağlı güreş ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Umarım vatandaşlarımız memnun olmuştur. Dünya şampiyonu Yozgatlı güreşçimiz Rıza Kayaalp de ilçemizdeydi. Kendisi çıktığı müsabakalarda ülkemizi ve Yozgat’ı en iyi şekilde temsil ediyor. Dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp’ten olimpiyat şampiyonluğu da bekliyoruz. Dualarımız ve desteğimiz her zaman Rıza’nın arkasında olacaktır” diye konuştu.
Müsabakayı izleyen vatandaşlarda Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e teşekkür ederek, “6 yıldır ilçemizde çok güzel güreş müsabakaları düzenleniyor. Biz Kırkpınar'a gidemiyoruz ama başkanımız Kırkpınar pehlivanlarını ilçemize getiriyor. Burası da ikinci bir Kırkpınar diyebiliriz. Başkanımıza ve emeği geçenlere düzenledikleri bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim