Deplasmanlı Amatör Lig'de mücadele edecek Sorgun Belediyespor'un maçlarını oynadığı Sorgun Stadı, Futbol Federasyonu'nun belirlediği standartlar çerçevesinde iyileştirilecek.
     Sorgun Belediye Spor Kulübü Başkanı Nihat Künbetli, 24 Eylül tarihine kadar, saptanan tüm eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.
     Künbetli, ''24 Eylül tarihinde Futbol Federasyonu yetkilileri yeniden stadımızda incelemelerde bulunacak. Biz de bu çerçevede eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Öncelikle tel örgülerin boylarını 1,5 metre daha yükseltiyoruz. Saha kenarındaki koşu pistini özel bir toprakla kapatıyoruz. Bunun için 5 kamyon Çorum'dan özel bir toprak getirttik. Soyunma odalarının bulunduğu binanın çevre düzenlemesini yapıyoruz. Hakemlerin maçlara güven içerisinde çıkabilmeleri için tel örgülerden koridor yapıyoruz. Ayrıca soyunma odalarının duşları, ısınma sistemleri de elden geçiriliyor'' dedi.
     Stada bir skorbort ve ses sitemi kuracaklarını kaydeden Künbetli, yedek kulübelerinin boyanması işlemine de pazartesi günü başlayacaklarını ifade etti.
     Federasyon yetkililerinin şart koşmamasına rağmen tribünün bir kısmının kapatılması ve şeref tribünü yapılması yönünde de çalışmalar yaptıklarını anlatan Nihat Künbetli ''Gelen konukların rahat bir maç izleyebilmesi için bunların yapılması gerekli. Ancak ekonomik gücümüz belli. Bunları yapabilmek için yeni kaynaklar bulmamız gerekiyor. Kaymakamımız Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'in bizlere yardımcı olacağını sanıyorum'' dedi.

Editör: TE Bilişim