Kırşehirspor, saha ve seyircisi önünde oynadığı beşinci hazırlık maçında, Yozgat Süper Amatör Ligi’nde mücadele edecek olan Sorgun Belediyespor’a, ilk yarıda gelen golle boyun eğdi: 0-1. 
Bölgesel Amatör Ligi’nde geçen yıl küme düşen rakibi karşısında eksik kadro ile çıkan Kırşehirspor, her iki yarıda da göze hoş gelen futbol oynayamazken, Sorgun Belediyespor ösellikle sol kanattan Serdar ve Hasan ile geliştirdiği ataklarda rakip takım kalesinde tehlikeler yarattı.
Maçın ilk 20 dakikasında daha üstün olan Yeşil Kırşehirspor bu üstünlüğünü gol ile süsleyemeyince üstünlüğü Sorgun Belediyespor’a kaptırdı.
Sorgun Belediyespor aldığı bu galibiyet ve oynadığı futbol ile lige hazır olduğunu gösterirken, 5. Hazırlık maçında sahadan 1-0 yenik ayrılan yeşil-beyazlılar, 2 Eylül Çarşamba günü Yozgat Bozok Stadı’nda oynayacağı Yozgatspor maçı öncesinde taraftarlarına hem tat, hem de fikir vermedi. 
Ahi Stadı’nda oynanan mücadeleye ev sahibi takım olan Kırşehirspor başladı. 
Dk.10- Onur Çifçioğlu sağdan indi. Ceza alanına gönderdiği topa Furkan Çırakoğlu vurdu. Top az farkla yandan autu buldu.
 Dk. 13- Furkan Çırakoğlu topla birlikte çıktı. Topu Murat Çağlar’a aktardı. Murat Çağlar, savunmayı geçti. Ceza alanı üzerinde topa sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. 
Dk. 22-Serdar sağdan indi. Onur Çifçioğlu’nu geçti. Ceza yayı üzerinde bekleyen Serhat’ı gördü. Serhat’nı sert şutunda top dışarı çıktı. 
Dk. 35-Sorgun Belediyespor’un ani gelişen atağında Serdar topla buluştu. Topu, Burak Gündüz’e aktardı. Burak Gündüz, elverişli pozisyonda topu kontrol edemeyince, Kırşehirspor savunması topu uzaklaştırdı.
Dk. 40- Gelişen Sorgun Belediyespor atağında Serhat, orta sahada kaptığı topla indi. Ceza alanı içerisinde bulunan Burak Gündüz’ü gördü. Burak Günüz, topa sert vurarak fileleri havalandırdı: 0-1. 
İlerleyen dakikalarda iki takımın çabası sonuç vermeyince, ilk yarı Sorgun Belediyespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 
Kırşehirspor, ikinci yarıya kaleci Serkan Kartal hariç, kadrosunu tümüyle değiştirdi. 
Dk. 47-Sorgun Belediyespor’un ani gelişen atağında topla buluşan Serdar, ceza alanına sokuldu. Sert şutu direğin üzerinden auta gitti. 
Dk. 53-Konuk takım, Serdar ile atak geliştirdi. Serdar sağdan indi ve topu ceza alanına ortaladı. Topla buluşan Serhat, topu düzeltmeye çalışınca, araya giren Kırşehirspor savunması, tehlikeyi uzaklaştırdı. 
Dk. 63-Kırşehirspor’dan Salih Kangal topu James Ugwuoke’ye aktardı. James Ugwuokenin pasıyla buluşan Kaan Aydın sert vurdu. Kaleye yönelen top falso alınca az farkla dışarı gitti.
 
Dk. 70-Sinan Güneş ceza alanı içerisinde bekleye James Ugwuoke’yi gördü. James Ugwuoke, rakip savunmayı çalımladı. Sert şutunu Sorgun Belediyespor kalecisi Onur topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.
 Dk. 79- Kadir Pehlivan orta sahada topla birlikte çıktı. Yaklaşık 30 metreden şutunu çekti. Kaleci Onur, seken topu iki hamlede kontrol altına aldı.
 İlerleyen dakikalarda Kırşehirspor’un baskısı vardı. Yeşil-beyazlılar, gol yollarında başarılı olmayınca, ilk yarıda gelen gole boyun eğerek sahadan 1-0 yenik ayrıldı.
MAÇIN GÖZE BATAN OYUNCULARI

Sorgun Belediyespor’da göze batan futbolcular ise öncelikle sol kanadı kullanan Serdar ve Hasan iyi bir ikili oluşturmuşlar. Dikkat edilecek olursa Sorgun Belediyespor’un ataklarının büyük bir bölümü sol kanattan geldi. Bu nedenle maçın öncelikli iki adamını Serdar ve Hasan olarak söyleyebiliriz. 
İleri uçta oynayan Burak’ta oldukça yararlı işler yaptı. Rakip defansın balansını bozdu. Zaman zaman vücudunu kullanarak topa sahip oldu ve topu ilerde tutmaya çalıştı. Zaman zaman da gol yollarında etkili oldu.

Editör: TE Bilişim