Oldukça güzel bir havada Tolga Sancak, Mustafa Uslu, Kadir Kentekin hakem üçlüsünün yönettiği maça  Sorgun Belediyespor geçen haftaki kadrosundan üş futbolcuyu değiştirerek çıktı.
Kalede, Soner’in yerine İlker oynarken, geçen haftadan kırmızı kartı bulunan ve üç hafta ceza alan Gökhan’ın yerine Serdar, stoperde de Yunus’un yerine Fatih oynadı.
Maçın Tek golü 80. dakikada Okan’dan gelinken, İskilip Belediye Gençlik  ve Spor takımından Medet 82 dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Maça her iki takımda kontrollü başladı. Geçen hafta Ankara’da Adliyespor karşısında alınan 3-0 lık yenilgiyi unutturmak için sahaya çıkan Sorgun Belediyespor, daha ligin başlangıcı olmasına karşın anlaşılmaz bir telaş ve stres içindeydi.
Diğer yandan İskilip Belediyespor ise hala kendini Çorum Süper Amatör’de zanneder gibiydi. Buna rağmen ilk yarıda üç tane gollük pozisyonları vardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk. 4: Sol tarafta topla buluşan Rıdvan ceza sahası içerisine girince vurdu, top az farkla auta gitti.
Dk. 7: Su dakikada yine sol taraftan gelişen bir Sorgun atağında ceza sahası içerisinde topla buluşan Serdar’ın vuruşu da kaleyi bulmadı.
Dk:9: Bu kez Taner vurdu top yandan dışarı gitti.
Dk. 11: İskilip Belediye Gençlik ve Spor ceza sahası çizgisine yakın bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Medet düzgün bir vuruşla topu kaleye gönderdi, üst direkte patlayan  top auta cıktı. Bu dakikadan sonra İskilip sahada üstün olan taratı.
Dk.18: Ceza sahası içerisinde Kaleci İlkerle karşı karşıya kalan Orhan’ın şutunu İlker kurtardı.
Dk. 40: Sol taraftan ceza sahası içerisine kesilen topa Raşit kafayı vurdu, kaleci Utku topu kornere çeldi.
Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmayınca takımlar soyunma odalarına beraberlikle gittiler.
Maçın ikinci yarısına Sorgun Belediyespor Raşit Murat değişikliği ile başlarken İskilip Belediye Gençlik ve Spor’da da İlker’in yerine Osman Boran oyuna girdi.
İkinci yarının hemen başında Serdar’ın ceza sahası içerisine kestiği topa Murat dokunamadı.
Dk. 48: Osman’ın şutu az farkla auta gitti.
Dk. 53 : Mahir’in kafası az farkla auta gitti.
Dk. 57: Sorgun Belediyespor ilk kornerini kazandı, ancak bu atıştan yararlanamadı.
Maçta dakikalar 65 i gösterirken oyundan çıkan Ziya’nın yerine geçen yılki takımın en golcü oyuncusu Aykut oyuna girdi.
Aykut’un oyuna girmesiyle Sorgun Belediyespor hareketlendi.
68. Dakikada konuk ekip İskilip Belediyespor’da Mahir yerini Yunus Emre’ye bıraktı.
Dk. 75: Engin yerine Okan’a bıraktı. Bu dakikadan itibaren İskilip Belediye kalesine yüklenen Sorgun Belediyespor 77 dakikada Aykut’un şutunu İskilipli oyuncunun elle kesmesi sonucu  ceza sahası çizgisi üzerinden serbest atış kazandı. Hanifinin kullandığı şut defansa çarparak kornere çıktı. Bundan bir dakika sonra altı pas içerisinde topla buluşan Aykut topu kalenin üzerinden auta attı.
GOL: Maçta dakikalar 80’i gösterirken İskilip kalesi önünde yaşanan karambolde topu önünde bulan Okan düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Dk. 82: Medet ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Dk. 88: Sorgun Belediyespor Kalecisi İlker sarı kart gördü.
Maç sonrası İskilip Belediye Gençlik ve Spor takımı hocası ile bazı oyuncular hakemlerin üzerine yürüdü. Maçın hakemleri polisin aldığı güvenlik önlemleri arasında soyunma odasına gitti.

Editör: TE Bilişim