Sorgun Belediyespor teknik direktörü İlhan Özbay, Ramazan Bayramının bitiminden hemen sonra yani 31 Temmuz tarihinde Sorgun’da toplanarak yeni sezon hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi. Bütün takımın 31 Temmuz tarihinde Sorgun’da olacağını dile getiren Özbay, ‘’Yaklaşık 28 günlük Sorgun kampımızın ardından gruplarımızın belli olması durumunda ikinci etap kamp çalışmamızın startını vereceğiz. Şuanda ikinci etap kamp çalışmamızı nerede yapacağımızı henüz ayarlamadık ancak ikinci etap kamp çalışmamız 12 gün sürecek’’ dedi.
Kamp dönemi başlayana kadar dış transfer çalışmalarını da tamamlamak istediklerini dile getiren Sorgun Belediyespor teknik direktörü İlhan Özbay, ‘’4 oyuncu daha transfer ederek transfer sezonunu kapatmayı amaçlıyoruz. Görüştüğümüz oyuncular var ve bu oyuncuları kamp dönemine kadar ikna edip renklerimize katacağız. İyi bir takım kurduk ve iyi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyoruz. Transfer çalışmalarımızı istediğimiz dört oyuncuyu aldıktan sonra tamamlamak amacındayız ancak kamp döneminde aksayan bölgelerimiz olması durumunda tabi ki o bölgelerin aksaklığının giderilmesi için de transfer yapabiliriz ancak ilk etapta kadroya katmayı planladığımız son dört oyuncu dışında transfer düşünmüyoruz. Sorgun’da yapacağımız 28 günlük birinci dönem kamp çalışmalarımızı Yimpaş Yozgatspor’a ait Çalatlı Mevkiinde bulunan Yimpaş Fabrikalar Sahasındaki antrenman sahasında yapacağız. İlk etapta kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptıktan sonra kampın son haftalarında teknik ve taktik çalışmalara başlayacağız. Asıl teknik ve taktik çalışmalarımızı ise ikinci dönem kamp programımızda yapacağız. Bu arada birinci kamp dönemimizde hazırlık maçı oynama şansımız olursa hazırlık müsabakaları da oynayacağız. Ama ikinci dönem kamp çalışmalarımızda en az 4 tane hazırlık müsabakası oynamayı planlıyoruz. İyi bir hazırlık dönemi sonrasında lige de iyi bir başlangıç yapmayı amaçlıyoruz. Ligin son haftasına kadar da hedefimizden şaşmadan emin adımlarla hedefe ilerleyip sezon sonunda da mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Bunu yapacağımıza inanıyorum. Buna göre de transferlerimizi gerçekleştirdik. Taraftarlarımız yeni sezonda bize destek olsunlar bize inansınlar, bize güvensinler sezon sonunda Allah’ın izniyle onların bu inançlarını boşa çıkarmayacağız. Bu sezon Yimpaş Yozgatspor’da bizimle aynı grupta müsabakalara çıkacaklar. Onlarda bu sezon en az bizim kadar iddialı olacaklarını düşünüyorum. İki takımda şampiyonluğa oynayacak bu nedenle de aynı şehrin iki takımının da işi çok zor olacak. Ayrıca bu sene Yimpaş Yozgatspor ile birlikte bizi bekleyen bir sıkıntı da şampiyon olamamamız durumunda, bir üst lige çıkamamamız durumunda altta kalan takım direk Amatör Kümeye düşerken, üstte kalan takım ise Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’nin şampiyonu ile baraj maçı oynayacak. Bu nedenle biz işimizi şansa bırakmamak için sezon sonunda Üçüncü Lig’e çıkmış olmalıyız.
Bunu da taraftarlarımızın desteği ile yapacağımıza inanıyorum. Herkes bize güvensin yeter, biz geçen sene kapısından döndüğümüz üçüncü ligin bu sene kapısını sonuna kadar aralayıp içeri gireceğiz’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim